Tibidabo_Barcelona

Tibidabo - Barcelonas højeste punkt

Kan du lide svimlende højder og fantastiske udsigter fra bjergtoppen, er Tibidabo et must. På toppen er du 512 meter over havet, hvilket gør Tibidabo til det højeste punkt i Barcelona. Oppe på toppen venter forlystelser, en kirke og en mageløs udsigt over byen.

Forlystelsesområdet Tibidabo

Forlystelsesområdet Tibidabo er Spaniens ældste, og det blev indviet allerede i 1899. Det er med andre ord let at få en gammeldags følelse her, især da mange attraktioner har været her siden tidligt i 1900-tallet. Nyd en suset i maven på bjerg- og svævebanen, pariserhjulet og svinggyngen. Forlystelsesområdet er opdelt i seks plan, hvor størstedelen kræver adgang (i form af en billet). Priser for området findes på Tibidabos hjemmeside

Kirken i Tibidabo

Kirken som står på bjerget på Tibidabo hedder Sacrat Cor, hvilket betyder det hellige hjerte. Kirken begyndte at blive bygget i 1915 og var klar i 1951. Kirkens højeste tårn har en Jesus-statue. 

Sådan kommer man til Tibidabo

Takket være Tibidabos centrale placering i Barcelona er det let at komme hertil. Fra Plaça Catalunya kan du tage bus T2A, som går hvert 20. minut fra kl. 10.00 til sen aften. Tibidabo er andet stoppested på linje T2A. 

En anden populær måde at kommet til Tibidabo er at prøve deres kendte svævebane. Den går fra Plaça Doctor Andreu, dagligt fra marts til december. Svævebanen åbner først kl. 11.00 og afgår herefter en gang hvert kvarter frem til området lukker. Svævebanen blev indviet i 1901. 

Tibidabo