Landemærker_i_Barcelona

Kendte landemærker i Barcelona

I Barcelona findes der ca. tyve kirker, og rundt om hvert hjørne finder man en ny seværdighed, for ikke at tale om hele områder, der er helt specielle. Visse landemærker er bare et must at markere på sin bucketlist.

Arc de Triomf

Triumfbuen Arc de Triomf er et af de mest kendte landemærker i Barcelona. Monumentet blev indviet i 1888 til verdensudstillingen i Barcelona. Udstillingen fyldte en stor del af Parc de la Ciutadella, som Arc de Triomf blev en indgang til. Monumentet blev tegnet af arkitekten Josep Vilaseca. Ved Arc de Triomf ligger metroen af samme navn.

Barri Gotic 

Kvartererne som kaldes Barri Gòtic - de gotiske kvarterer - er de ældste i byen. Barri Gotic karakteriseres af sine rullestensgader, små hyggelige torve og gamle bygninger. Det er i denne bydel, Picasso boede og arbejdede i ca. 10 år, og kunstneren Joan Miró blev født og boede her længe. I Barri Gotic er der masser af seværdigheder: rådhuset, gotiske kirker og Sagrada Familia for bare at nævne få. I de gamle judiske kvarterer – El Call – bliver gaderne smallere og smallere, jo længere ind du går. El Call udgår fra torvet Plaça Sant Jaume.

Palau de la Música Catalana

Den catalanske musiks palads, eller Palau de la Música Catalana, som det hedder på spansk, er et kendt koncerthus i Barcelona. Bygningen blev opført i 1905-1908, tegnet af arkitekten Lluis Domenech, og har siden 1997 været med på Unescos verdensarvsliste. Du kan tage en guidet tur i koncerthuset eller tage til en klassisk koncert. Den fantastiske akustik sammen med det smukke interiør gør bygningen til et must. Palau de la Música Catalana ligger knap hundrede meter fra metrostationen Urquinaona.

Santa Maria del Mar (Santa Maria ved havet)

I bydelen La Ribera ligger kirken Santa Maria del Mar. Denne kirke er et pragteksemplar på hvordan gotisk arkitektur så ud i Catalonien for flere hundrede år siden. Kirken blev nemlig bygget i perioden 1329-1389. På visse tidspunkter på dagen er det gratis at gå ind, på andre tidspunkter tager de et symbolsk beløb, for at holde kirken kørende. Kirken ligger lige ved torvet Plaça Santa Maria, og nærmeste metrostation er Jaume I.

Palau_de_la_Musica_Catalana