Sagrada_familia

Sagrada Família i Barcelona

Sagrada Familia er kunstneren Antoni Gaudís store livsværk. Kirken, som havde byggestart den 19. marts 1882, er en af Barcelonas mest kendte seværdigheder.

Det var fra starten arkitekten Fransisco de Paula del Villar, der var ansvarlig for projektet, men efter en kontrovers med den finansierende sagde del Villar op, og Gaudí tog over, efter at have lavet en stor del af projektet om. Gaudí døde i 1926 og siden da, har man valgt fortsat at bygge efter hans planer. Til trods for at kirken ikke er færdig endnu, kan byggearbejdet af Sagrada Familia finansieres næsten helt og holdent efter indtægter fra turister. I november 2010 blev kirken indviet af paven Benedictus XVI.

Om kirken

Når kirken er klar, hvilket stadig er uklart, vil den have 18 kirketårne, som repræsenterer Jomfru Maria, Jesus, de fire evangelister og de tolv apostle. Sagrada Familia har tre facader, hvor formålet er at vise Jesus liv, fra fødsel til død. Gaudí begyndte med fødselsfacaden allerede i 1892. Den mest iøjnefaldende forventes at blive facaden, der skal repræsentere døden.

Besøg Sagrada Familia

Åbningstider: november til februar kl. 09.00-18.00, marts og oktober kl. 09.00-19.00, april til september kl. 09.00-20.00.
Entrégebyr: Grundgebyret er ca. 100 kroner. Ekstra gebyr for visse dele af kirken tilkommer.
Læs mere på Sagrada Familias hjemmeside.

Adresse: Carrer de Mallorca, 401