Rejs med børn på krydstogt - Interview med Rosita

Efter 20 år i rejsebranchen arbejder hun nu aktivt i krydstogtbranchen og har været på omkring 40 rejser sammen med sine børn. I dette indlæg hører vi om Rositas tips til at tage på krydstogt som en børnefamilie.

Hvilke fordele og ulemper er der ved at tage på krydstogt som børnefamilie?

Fordelene som børnefamilie er, at det gør det nemmere med en vis komfort på rejsen. Samtidig vil du gerne – det gør jeg i hvert fald! - også få oplevelser i et nyt land. Det bedste feriemix er afslapning og oplevelser på én og samme rejse. Det får familien på et krydstogt! Efter en begivenhedsrig dag i land eller om bord slapper du af ved et dækket middagsbord og underholdning, der passer til både børn og voksne. Mens du sover, bliver du transporteret til næste destination og vågner et nyt sted næsten hver dag – uden besværlige transporter og tålmodighedsprøvende ventetider. Om bord på skibet er der aktiviteter, underholdning og faciliteter for både børn og voksne.

Ulempen er, at der er et begrænset antal kahytter med plads til større familier, fx med tre børn. Jeg foreslår, at du kombinerer en udvendig kahyt med en indvendig kahyt (uden balkon eller vindue).

Hvad kan du anbefale, når det handler om at tage på krydstogt som børnefamilie?

Krydstogter er stadig en ny og ukendt ferieform for mange danskere. Derfor er kendskabet til de forskellige rederier også begrænset. Det vigtigste at starte med, synes jeg, er at tænke igennem, hvad familiens ønsker er. Ligesom med All Inclusive-hoteller i lande med forskellige ratings, adskiller rederierne sig naturligvis også fra hinanden. Overvej hoteller, når du vælger et skib. Gode ​​ting at overveje er:

  • Arealerne - hvor overfyldt er der egentlig omkring poolområdet og på restauranterne?
  • Stemning og atmosfære - vil du have sjov og aktiviteter eller fred og ro? Er der mulighed for begge på skibet?
  • Hvad indgår i krydstogtsprisen - hvad er inkluderet, og hvad lægges til prisen for krydstogtet? For eksempel gældende drikkevarepakker, drikkepenge, aktiviteter og underholdning.
  • Mad - en vigtig faktor for mange på ferie. Hvordan er kvaliteten af ​​maden om bord?

Det kan selvfølgelig være svært at vide, hvordan man får objektiv information og svar på disse spørgsmål, hvis man ikke har erfaring med at rejse på krydstogt. Jeg foreslår, at du gennemgår de forskellige rederiers hjemmesider og kontakter en rejsearrangør, du stoler på – de har ofte erfarne krydstogtsælgere! Google og få indtryk, information og inspiration fra sociale influencers (bloggere osv.), som har skrevet om at tage på krydstogt. Tror du, du har "samme smag" - eller kan du måske lide det modsatte?

Minigolf om bord på krydstogtet

Hvilken aldersgruppe for børn er passende for et krydstogt?

Vil alle børn, uanset alder, nyde et krydstogt! De fleste rederier har en aldersgrænse på 6 måneder og for nogle (længere) ruter gælder 12 måneder. Som forælder bør du - uanset rejsetype - stille dig selv spørgsmålet: "Hvad har jeg/vi som voksne forventninger til turen?". Vælger du en krydstogtsrute med spændende destinationer at besøge, så overvej hvordan du bedst kan opleve de konkrete drømmesteder sammen med børn. Betyder det for eksempel en lang busrejse dertil? Kan børnene tage på en guidet udflugt med bus, eller vil du bare hænge ud på en strand eller tage på en privat udflugt ikke langt fra fartøjet?

At tage på krydstogt er en perfekt måde at rejse bekvemt, selv med yngre børn. Om bord er der masser af sjove aktiviteter og underholdning for både store og små. På et krydstogt i Middelhavet sætter du kryds ved tre forskellige lande og seks steder på en enkelt ferieuge! Tweenies og teenagere synes ofte, det er fedt at besøge berømte byer som Barcelona, ​​​​Rom, Nice, Monte Carlo og flere på én ferierejse. Eller eksotiske caribiske øer. Med alle de fede ting at lave om bord på nogle fartøjer, kan det bestemt være svært at lokke dem af skibet. Heldigvis har næsten alle krydstogtsrederier mindst én hel dag på havet.

Hvad er der af aktiviteter om bord for børn (og voksne)?

Åh, det er næsten lettere at sige, hvad der IKKE er at lave om bord! Men sørg for at undersøge og sammenligne rederier og fartøjer, før du booker. Generelt kan der i sammenfattende beskrivelser af krydstogter henvises til: "på krydstogt får du klatrevægge, surfsimulator, vandrutsjebaner" - tjek hvad der gælder for det, du planlægger at booke! Royal Caribbeans største skibe, der sejler i Caribien, med Harmony of the Seas, Allure of the Seas og Oasis of the Seas har de fedeste faciliteter til søs med alt dette plus et stort Broadway-show med live-orkester og meget mere. Anthem of the Seas har radiobiler og trapez til søs. Vil du sejle nær Middelhavet, har Freedom of the Seas klatrevægge, en surfsimulator, en minigolfbane, en skøjtebane og professionel underholdning både på scenen og på isen.