Strand i Porto Santo på Madeira

Madeiras bedste strande

Kan man svømme i havet på Madeira? Absolut! På Madeira er der flere fine badefaciliteter med klipper og trappetrin ned til vandet, men du kan også bade ved stenstrande, sandstrande med sort lavasand eller gyldengule anlagte sandstrande. Her kan du læse mere om Madeiras bedste strande og dejligste dukkert i havet!

Fem gode strande på Madeira

  1. Painha
  2. Ponta Gorda
  3. Calheta Beach
  4. Machico
  5. Praia Formosa

Størst går ikke altid først

Prainha er en fin lille strand med sort lavasand gemt væk ved Ponta de São Lorenço – den østligste del af Madeira. Den nemmeste måde at komme hertil er med lejebil.

For at komme ned til den lille badebugt skal du fortsætte ned ad trappen, når du ankommer. Vi anbefaler, at du benytter lejligheden til at tage på en lille bjergvandring under dit besøg i Ponta de São Lorenço. Det bliver ekstra dejligt med en dukkert i Atlanten efter en vandretur. I sommermånederne er der en bar nede på stranden.

Badevenligt i Lido

Som du måske ved, er der ikke så mange naturlige strande på Madeira. Derfor er de fleste badeområder blevet bygget. Nyd en spadseretur langs strandpromenaden fra Lido centrum til den smukke Ponta Gorda. Badeområdet er det nyeste på Madeira med to pools, en lille pool for de mindste, solstole og andre gode faciliteter (mod entrégebyr). Her kan du uden tvivl tilbringe en sjov dag med hele familien.

Madeiras gyldne sandstrande

Hvis du får lyst til at føle sandet mellem tæerne, skal du tage østpå til den gamle hovedstad Machico eller til Calheta Beach, som ligger på sydvestkysten. Her venter øens to kunstige strande med fint sand importeret fra Marokko.

Strandene er meget populære, og der er selvfølgelig mulighed for at leje både parasoller og solstole til dem, der vil. Det er let at tage offentlig transport til strandene, men den letteste at komme til er Machico. Machico byder på en dejlig strandpromenade, masser af restauranter og caféer samt shopping.

Praia Formosa

Når du har passeret badeområdet Ponta Gorda, kommer du til et lille shoppingcenter, der hedder Centro Mar. Gå ned ad trappen forbi fiskerestauranten Doca do Cavacas, og snart er du i en gammel tunnel, der tager dig direkte til Praia Formosa. Stranden er den længste på øen og består af klipper og sort lavasand. Praia Formosa er både populær blandt turister og de lokale på Madeira. Hvis du har lyst til en længere gåtur, kan du fortsætte langs strandpromenaden hele vejen til fiskerbyen Câmara de Lobos, ca. 6 km væk. Husk at tunnelen er lukket om natten.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Madeira, find og book en rejse til Madeira eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Madeira

Hvor kan jeg finde de bedste restauranter? Hvad er der at lave for børnene? Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til din rejse til Madeira!

Se alle vores rejse til Madeira

Madeira

  • Behagelig temperatur året rundt
  • Kontrasternes ø med smuk natur
  • Perfekt til udendørsaktiviteter
Læs mere om Madeira

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her