Tag på cykeltur på Madeira og nyd den smukke udsigt

Cykling på Madeira

Madeira er en drømmedestination for dem, der kan lide at cykle på mountainbikes på stier i skiftende landskaber. Hvis du vil cykle nye stier hver dag med tekniske stier og udfordringer for alle niveauer, er Madeira den perfekte destination. Her kan du læse mere om cykling på Madeira og alt hvad du har brug for at vide for den optimale cykelferie.

Naturlige stier

Madeira er en meget kuperet ø, hvor den højeste top er cirka 1.800 meter. Det, der har gjort Madeira berømt verden over, er frem for alt den smukke natur med eksotisk natur, høje bjerge, hurtigt skiftende miljøer og en betagende udsigt over Atlanterhavet. Nogle stier går helt fra toppen ned til havets overflade. Her er stierne til 90% helt naturlige med elementer af indbyggede kurver og spring.

Mudeira

I cykelkredse kaldes Madeira også "Mudeira" takket være sine jordstier, som i regnen farver cyklisterne "smukt" brune. Den frugtbare jord er grundlæggende perfekt til mountainbiking!

5 grunde til at cykle på mountainbike på Madeira

 1. Magiske stier, der er perfekte til XC, Enduro og Downhill

 2. Betagende natur, der tilbyder naturoplevelser ud over det sædvanlige

 3. Flere lokale udbydere at booke ture hos

 4. Cykling for både begyndere og erfarne

 5. Dejligt klima hele året rundt


XC, Enduro og Downhill på Madeira

Enduro på Madeira

Hvad betyder XC, Enduro og Downhill?

Madeira har alt fra begynderture gennem frodige skovområder til Enduro og Downhill-eventyr med helhjelme og lokale guider i verdensklasse.

Som nybegynder er du måske ikke opmærksom på, hvad de forskellige typer mountainbikes betyder.

 • XC: står for Cross Country og betyder cykling på enten naturlige veje eller skræddersyede stier. Træningsformen er den mest almindelige af mountainbikeformer med hardtail (cykel med affjedring kun på forgaflen) eller fuldt affjedret cykel (affjedring både foran og bag), hvor du kommer frem over stok og sten både op, fladt eller nede. Konkurrenceformen har til hensigt, lidt forenklet, at cykle så hurtigt som muligt på en rute.
 • Enduro: her cykler du op og ned på en sti, som oftest går mere ned ad bakke end op ad bakke. Det er også det, vi kalder Single Track-ture. Ved konkurrencer, udføres tidstagning, men du skal normalt op med din egen cykel, undertiden i kombination med en lift. Slaglængde: AM 140-160 mm. Man kan sige, at Enduro er konkurrenceformen for All Mountain. Slaglængde omkring 150-160 mm. 
 • Downhill: I Downhill-cykling tager du en lift, kører eller går op og cykler derefter ned - simpelthen Downhill! Her cykler du ned ad stejle skråninger mellem træer og sten med cykler, der er specielt tilpasset til dette med slaglængde: 180-220mm. Ned ad bakke kan være både kuperet og farligt, beskyttelse som knæ- og rygbeskyttere og helhjelme der dækker ansigtet er vigtige.

 

Det anbefales ikke at tage afsted uden en lokal guide.


Udstyr

All Mountain/Enduro-cykel

Hvad har jeg brug for på cykelferien?

For dem, der rejser på en uges cykelferie på Madeira, anbefaler vi følgende udstyr:

 • Enduro/All mountainbike. En trail- eller Enduro-cykel er bedst egnet, dvs. en fuldt dæmpet cykel med 140-160mm slaglængde (fjedringslængde), som er god at køre med, men som også kan klatres med. Downhill Bike anbefales ikke, hvis du ikke skal ride Downhill.
 • Tøj til alle slags vejr. Det kan være både koldt og regnfuldt på bjergene
 • Knæbeskyttelse er en stærk anbefaling.
 • Hjelm. Vi anbefaler kraftigt en helhjelm og rygbeskyttelse, hvis du skal køre en teknisk trail.
 • Lille rygsæk, eks. Camelback
 • Reserve slange
 • Ekstra gear
 • Ekstra reserve eger
 • Ekstra bremseklodser
 • Dæk med stærke sidevægge er gode at have på cyklen
Cykelresa på Madeira

Guider, cykling og service

Hvis du vil booke en hel dag med fuld service, cykling, transport og lokal guide, er der mange lokale udbydere på Madeira at vælge imellem. En typisk dag med Enduro-cykling starter om morgenen, frokost spises på en lokal pub, og dagen slutter med en kold drink ved solnedgang.

Hvis noget går i stykker, er der et antal cykelbutikker i Funchal.


Anbefalede hoteller på Madeira


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Madeira, find og book en rejse til Madeira eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Madeira

Hvor kan jeg finde de bedste restauranter? Hvad er der at lave for børnene? Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til din rejse til Madeira!

Se alle vores rejse til Madeira

Madeira

 • Behagelig temperatur året rundt
 • Kontrasternes ø med smuk natur
 • Perfekt til udendørsaktiviteter
Læs mere om Madeira

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her