Magiske Belem i Lissabon

Seværdigheder i Lissabon

- vores 7 bedste tips!

Er du i tvivl om hvilke af Lissabons mange seværdigheder, der er værd at besøge? Her har vi samlet vores favoritter, og samlet alt fra tusinde år gamle slotte til mægtige tårne.

1. Castelo de Sao Jorge

Slottet Castelo de Sao Jorge præger smukt byens silhuet. Slottet stammer fra 1000-tallet og ligger på en bakke. På slottet er der store haver med labyrintgange. Prøv at se om du kan udpege alle de 18 tårne som omgiver slottet, eller gå op ad trapperne til toppen af et tårn og tag et smukt billede af Lissabon fra oven! Castelo de S. Jorge er åben dagligt og ligger ovenfor Amalfa. Du kan enten tage hertil med bus eller gå, sidstnævnte er af en stejl bakke med butikker og udeserveringer.

2. Mosteiro dos Jerónimos

I bydelen Belém ligger klostret Mosteiro dos Jerónimos, også kaldet Hieronymus kloster. Klostret er opført i 1500-tallet og er et klassisk eksempel på Kung Manuels byggestil, som senere er kendt som emanuelstilen. Klostret er et stort og smukt bygningsværk, hele 180 meter langt, med spir og smukt udsmykket facade.

3. Belémtornet

En af Lissabons mest kendte seværdigheder er Belémtårnet, som stammer fra 1500-tallet, og har været verdensarv siden 1983. Det er oprindeligt et forsvarsanlæg og i dag et mindesmærke og en populær turistattraktion i bydelen Belém. Tårnet består af fem etager, og en tagterrasse. Du går op af en smal spiraltrappe. Du kommer til Belémtårnet med sporvogn, linje 15, tog eller bus.

4. Praça do Comércio

Lissabons største torv hedder Praça do Comércio. Torvet blev opført 1755 og er i dag mødestedet for de lokale og lokaltrafikken. En gang lå der et kongeligt slot på torvet, som senere (efter jordskælvet) blev omdannet til et palads. Torvet er omkranset af restauranter og caféer – sæt dig ned og nyd noget at drikke som mange af Lissabons tidligere forfattere gjorde.

5. Det marmorklædte torv Rossio

Et andet kendt torv i Lissabon er Rossio, kendt for sine brosten i marmor. Torvets ”rigtige” navn er Praça Dom Pedro IV, og er flankeret af statuer, et smukt springvand, restauranter og (noget turistprægede) butikker.

6. Bron Vasco da Gama

En bro som seværdighed, tænker du? Faktum er, at Vasco da Gama er den næstlængste bro i hele Europa. Broen er hele 173.000 meter lang og 30 meter bred. Broen krydser floden Tejo, og kan ses fra flere steder i byen. Broen er opkaldt efter den kendte portugisiske opdagelsesrejsende Vasco da Gama.

7. Miradouro de São Pedro de Alcântara

Udsigtspladsen Miradouro de São Pedro de Alcântara er en af Lissabons største og mest ikoniske observationsdæk. Herfra har du en panoramisk udsigt over Lissabon, og du kan se mange af Lissabons seværdigheder herfra. På pladsen er der også en have og en kiosk, hvor du kan købe noget at drikke mens du sidder og betragter folkelivet.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Lissabon, find og book en rejse til Lissabon eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Lissabon

Her finder du vores bedste tips om de bedste seværdigheder, de hyggeligste kvarterer, den mad, du ikke må gå glip af og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Lissabon

Lissabon, Estoril, Cascais og Paço de Arcos

  • Kombinér smukke Lissabon med sol og strand
  • Golf, arkitektur og hyggelige små badebugter
  • Lissabon - en hyggelig og charmerende by
Læs mere om Lissabon og nærliggende områder

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her