Port Luis

5 oplevelser på Mauritius

Hvis du søger noget at opleve udover afslappende stranddage og vandaktiviteter, har Mauritius en række forskellige aktiviteter, du kan prøve. Besøg et sukkermuseum og lær mere om Mauritius handelshistorie, oplev de farverige hinduistiske templer, eller prøv at shoppe på det centrale marked i Port Louis. Her er vores 5 bedste tip til ting du kan opleve på Mauritius!

Book din rejse til Mauritius >>

1. Det farverige Kalaisson-tempel

Det farverige tempel beliggende i Port Luis repræsenterer en liggende krop med lotusblomsten som hovedet og indgangen til dens fødder. Dette meget smukke tempel er et eksempel på den dravidianske arkitektur med dens kupler dækket af hellige figurer fra den hinduistiske mytologi.

2. Hindutemplet Triolet Shivala

Det farverige Triolet Shivala er det største hinduistiske tempel i Mauritius og er lokalt kendt som "Grand Shivala Triolet". Arkitekturen her afspejler den bengalske indflydelse, og bygningerne er værker af tamilske håndværkere sammensat af farverige guder og blomsterdesign over en hvid baggrund.

3. Det lokale marked i Port Luis

Port Louis-markedet har været centrum for den lokale økonomi siden den victorianske æra. Det er et godt sted at få en fornemmelse af det lokale liv, og de mest ægte stande er frugt- og grøntsagsstande.

Kalaisson Temple
Sukkerrør

4. Sukkereventyret

Følg L'Aventure du Sucre (sukkereventyr) og lær mere om, hvordan Mauritius er blevet påvirket af dens sukkerindustri. Den tidligere sukkerfabrik Beau Plan er nu et af de bedste museer i Mauritius, der ikke kun fortæller sukkerproduktionens historie, men også dækker Mauritius slaveri og den romerske handel. Det er dejligt at bringe børnene hertil, da museet vender sig mod børn gennem sine to maskotter, der fortæller sukkers historien på en forenklet og børnevenlig måde.

5. Galopbanen Champ de Mars

Den smukke Champ de Mars golfbane var en militær træningsbane, indtil Mauritius Turf Club blev grundlagt i 1812, hvilket gør galopbanen til den næstældste i verden. I dag opfylder konkurrencerne her en høj international standard, og galop er en af ​​de mest populære sportsgrene i landet. Racesæsonen her varer fra ca. april til november, og det største løb af alle er Maiden Cup, som normalt afholdes i september. Golfbanen ligger i nærheden af ​​Port Luis havn.