Fakta om Mauritius

Tidsforskel:

Dansk tid +3 timer.

Sprog:

Mauritius har 2 officielle sprog, engelsk og fransk, hvilket gør det let at gøre sig forståelig. Hovedsageligt taler man kreolsk, som er den lokale dialekt af fransk.

Valuta:

Valutaen i Mauritius hedder Mauritiske Rupier (MUR). Tjek aktuel dagskurs i dit pengeinstitut.

Elektricitet:

220V. Adapter er nødvendig.

Transfer:

Transfer kan tilkøbes når du booker din rejse.
Til dig, der har tilkøbt transfer: Når du ankommer og har passeret tolden og afhentet din bagage, skal du gå til "Mautourco", skranke 22, i ankomsthallen, hvor Apollos samarbejdspartner venter og hjælper dig med at arrangere transferen.

Strande:

Strandende på Mauritius er meget gode, sandet er gyldent og vandet er klart. Eftersom Mauritius opstod efter et vulkanudbrud, er det lava der udgør bjergene. Dette betyder også, at det er lavasten, der ligger ved strandområderne. F.eks. kan der være 100-200 m ren sandstrand og derefter et område med lavasten. De fleste strande har også koralrev, der skaber gode forudsætninger for snorkling.

Forlystelser:

Den største del af aftenaktiviteterne på Mauritius foregår på hotellerne, hvor der næsten hver aften bydes på livemusik eller show i barområdet. Du vil med sikkerhed stifte bekendtskab med den lokale dans, Séga, som er en traditionel dans med afrikanske aner. Diskotekerne ligger i Grand Baie på nordkysten.

Transport:

Gode busforbindelser på hele øen, dog ikke til/fra lufthavnen. Der findes mange taxier.

Værd at vide:

Mauritius er et taxfree område, så du kan købe parfumer, smykker, elektronik og lignende til fordelagtige priser. Desuden produceres mange af de store modemærker såsom Calvin Klein og Ralph Lauren på Mauritius, og derfor kan man købe tøjet til fabrikspris. Mauritius er også kendt for sine smukke modelskibe, som man kan købe i alle former og størrelser.