Seværdigheder på Brac og Hvar

En ferie på en af øerne Brac og Hvar byder på sol og skønne dyp i krystalklart vand. Hvis du vil lave andet end at nyde de smukke strande, er der masser af ting at opleve og seværdigheder på både Brac og Hvar. Øerne er også populære udflugtsmål fra byerne på Makarska Riviera.

Brač Brač

De Blå Grotter i Biševo

De smukke øer Biševo og Vis er en behagelig bådtur fra både Hvar og Brac og er en dejlig dagstur. Uden for Biševo kan du besøge naturfænomenet Modra špilja, Den Blå Grotte, som har fået sit navn fra den smukke farve, der kommer frem, når solen skinner gennem taget. Naboen Vis er på det seneste blevet særligt populær, siden Mamma Mia - here we go again blev delvist optaget her. Gå rundt i landsbyen Komiža og drøm dig væk i filmen, eller tag til en af ​​de nærliggende stenstrande med krystalklart vand for en forfriskende svømmetur. Afslut med frisk fisk og skaldyr til middag på en hyggelig restaurant i havnen.

Kalkstensbruddet i Pučisča

Tag en tur til det berømte kalkstenbrud i den lille landsby Pucišca, der ligger på Brac. Her kan du se, hvordan man i dag bryder kalkstenen, og hvordan håndværkere tager sig af det på den traditionelle måde. Det er en hyggelig udflugt for hele familien.

Hvar Hvar

Sveta Nedjelja

Denne lille by ligger på sydkysten af øen Hvar - her er ikke mange turister. Du kan komme hertil med bil eller båd. Området omkring Sveta Nedjelja er kendt for sine fine vine, og vi kan helt sikkert anbefale et besøg til vinkælderen på restauranten i havnen.

Napoleons fort

Er du i god form, så tag dig tid til at gå op til Napoleons fort fra begyndelsen af 1800-tallet. Her belønnes du med en fantastisk udsigt over Hvar by og øerne udenfor. Det er en god ide at medbringe en guidebog og læse om byens fascinerende historie, mens du ser ud over den.

Smukke Hvar

Hvar er en af Kroatiens smukkeste øer, med et landskab med bølgende lavendelmarker og fine byer. Stari Grad er en af de ældste byer på øen, og den har eksisteret siden 300 f.Kr., hvor den var beboet af grækerne og hed. En anden by, der er et besøg værd, er den lille by Vrboska. Byens kirke St. Lawrence har en fin samling af renæssancekunst.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Kroatien, find og book en rejse til Kroatien eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Kroatien

Vil du vide, hvilken by der passer dig bedst, hvilke de bedste strande er eller måske få tips på restauranter og udflugter? Her har vi samlet vores bedste rejsetips før din rejse til Kroatien!

Se alle rejsetips for Kroatien

Kroatien

  • Postkortsmuk natur og krystalklart vand
  • Vidunderlige Makarska Riviera med mange hyggelige byer 
  • Spændende udflugtsmål 
Læs mere om Kroatien

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her