Hvar og Brac rejsetips

Seværdigheder på Brac og Hvar

En ferie på en af øerne Brac og Hvar byder på sol og skønne dyp i krystalklart vand. Hvis du vil lave andet end at nyde de smukke strande, er der masser af ting at opleve og seværdigheder på både Brac og Hvar. Øerne er også populære udflugtsmål fra byerne på Makarska Riviera.

Seværdigheder på Hvar

Sveta Nedjelja

Denne lille by ligger på sydkysten af øen Hvar - her er ikke mange turister. Du kan komme hertil med bil eller båd. Området omkring Sveta Nedjelja er kendt for sine fine vine, og vi kan helt sikkert anbefale et besøg til vinkælderen på restauranten i havnen.

Vidova Gora Brac

De blå grotter på Biševo

En fin bådtur fra Hvar og du kommer til de berømte blå grotter, opkaldt efter den smukke farve, der kommer frem, når solen skinner gennem taget. Nationalparken på den gamle militær-ø Vis er også et besøg værd.

Napoleons fort

Er du i god form, så tag dig tid til at gå op til Napoleons fort fra begyndelsen af 1800-tallet. Her belønnes du med en fantastisk udsigt over Hvar by og øerne udenfor. Det er en god ide at medbringe en guidebog og læse om byens fascinerende historie, mens du ser ud over den.

Seværdigheder på Brac

Bolska Kruna

Fra Bol og Supetar kan du gå op til bjergkæden Bolska Kruna, hvor det højeste punkt Vidova Gora ligger, 778 meter over havets overflade. Dette er et af de mest besøgte steder på Brac, og udsigten er fantastisk - i klart vejr kan du endda se til Italien!

Kalkstensbruddet

Tag en tur til det berømte kalkstenbrud i den lille landsby Pucišca, der ligger på Brac. Her kan du se, hvordan man i dag bryder kalkstenen, og hvordan håndværkere tager sig af det på den traditionelle måde. Det er en hyggelig udflugt for hele familien

Eremitaget Blaca

Blaca ligger på sydkysten og er en vidunderlig naturoplevelse i rolige omgivelser. Det tager ca. en halv time at gå op til det antikke kloster fra 1500-tallet.