Den efterfølgende morgen tager vi katamaranen til Hvar, en times lang bådtur på krystalklart hav gennem den kroatiske skærgård med fyrbeklædte kobber og skær. Hvars top kulinariske specialitet er fiskegryderetten gregada - klassisk bondemad, der er blevet serveret på øen i århundreder. Det er en billig ret, der står på menuen på næsten alle øens spisesteder. Opskriften varierer, men hovedingrediensen er altid dagens fangst, der koges sammen med kartofler, sort peber, selleri og løg. Gemt væk i en bakke bag kirken finder vi den traditionelle restaurant Luviji. Der er kun få retter at vælge imellem, så vi er sikre på, at vi skal prøve fiskegryderetten sammen med et glas lokal vin. En ægte smagsoplevelse!
Når det gælder vin, skal du huske på, at Kroatien er et vidunderligt vinland. Vi afslutter vores lille kulinariske rejse i Makarska, på vinbaren Grabovac, ved torvet i Makarska. Her kan du lære alt om kroatiske vine. Som en snack serveres den stærke salamipølse, grøntsagspickles, fåreost og lufttørret skinke, prsut. Efter at have arbejdet appetitten op i vinbaren fortsætter vi til Kalalarga, gågaden der bobler gennem den gamle bydel og Konoba Stari Grad, byens bedste restaurant med en guddommelig blækspruttegryderet på menukortet. Afslut alting på toppen.