Opdag Istrien

Bølgende, grønne bakker, vinmarker, romerske amfiteatre og smukke middelalder byer - Istrien i det nordlige Kroatien minder meget om Italien, der ligger på den anden side af Adriaterhavet, med lavere priser og færre besøgende. Denne naturskønne halvø kaldes blandt andet for det nye Toscana og er blevet et populært rejsemål de seneste år. Vil du nyde god mad, kultur, historiske seværdigheder, krystalklart vand og smukt landskab, så er Istrien helt klart noget for dig.

Pula

Fine kystbyer og skønne stranddage 

Istriens største by Pula kan prale med verdens sjette største amfiteater. Arena, som amfiteateret kaldes, er meget velbevaret og bruges stadig til koncerter og andre kulturelle arrangementer. Andre historiske seværdigheder omfatter det romerske tempel Augustus, en triumfbue og en katedral. Langs promenaden og smalle gyder er der restauranter, caféer og butikker.

Middelalderbyen Porec er blevet det største turistmål i Istrien, og her er der et gammelt centrum, hyggelige brostensbelagte gader og smukke badebyer, der er indrammet af fyrretræer. Verdensarvssted Euphrasius-basilikaen, fra det 5. århundrede, er beliggende i den gamle bydel og er især berømt for sin byzantinske mosaik. Rovinj er en anden velbevaret kystby, hvor der er smukke middelalderlige bygninger og en Sant Eufemia katedralen fra det 17. århundrede, som troner øverst på en bakke.

Langs kysten ligger der flere charmerende byer og små badebyer. Badestederne består af små stenstrande, klippebassiner eller terrasser langs strandpromenaden. På øen Cres, lige syd for Pula, er der flere rigtig gode strande. 

Storslået natur og spændende udflugter

Istriens smukke landskab byder på mange fine stier til vandring og cykling. Her kan du opleve pittoreske små byer, prøvesmage vin på vingårde og besøge bjergbyen Motuvun, der har en fantastisk udsigt ud over det omkringliggende landskab samt en fæstning fra 1200-tallet. Motuvun er vært for en filmfestival hver sommer.

Udenfor Istriens kyst ligger nationalparken Brijuni-øerne. Denne lille øgruppe har en unik natur og historie. Et lille tog tager dig rundt blandt de forskellige attraktioner, som omfatter en safari park, et museum, byzantinske og romerske ruiner, fossiliserede fodspor fra dinosaurer og fantastiske villaer, der engang tilhørte den jugoslaviske diktator Tito. Kap Kamenjak er en anden nationalpark i Istrien, der ligger længst ude på halvøen. I den golde natur ligger der flere små badebugter, men husk at klipperne omkring kan være ret skarpe.

 

En ferie i Istrien byder på mange udflugtsmuligheder. Under jorden er der over 1000 grotter, hvoraf nogle er åbne for besøgende. Den største og mest berømte grotte i Istrien er Baredine-grotten. Her har stalagmitter og stalaktitter formet underjordiske skulpturer, der kan ses i fem smukke sale. Postojna-grotten i det nærliggende Slovenien er også et populært udflugtsmål. Hvis du foretrækker oplevelser over jorden, er det også nemt at komme til italiensk Venedig, tværs over Adriaterhavet, med båd fra Istrien.

Istriens gastronomi

Det italienske præg er tydeligt selv i det lokale køkken, med pasta, pizza og meget frisk fisk og skaldyr. Olivenolien, der produceres i Istrien, anses for at være Kroatiens bedste, så sørg for at købe en flaske eller to med hjem! Istrien er også kendt for sit "hvide guld", den eksklusive hvide trøffel, der vokser lige her. En tallerken af trøffelpasta med et glas nærproduceret vin er ét af de kulinariske højdepunkter, du kan nyde på din ferie.


Vores rejsemål i Kroatien


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Kroatien, find og book en rejse til Kroatien eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Kroatien

Vil du vide, hvilken by der passer dig bedst, hvilke de bedste strande er eller måske få tips på restauranter og udflugter? Her har vi samlet vores bedste rejsetips før din rejse til Kroatien!

Se alle rejsetips for Kroatien

Kroatien

  • Postkortsmuk natur og krystalklart vand
  • Vidunderlige Makarska Riviera med mange hyggelige byer 
  • Spændende udflugtsmål 
Læs mere om Kroatien

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her