Seværdigheder på Skiathos

Skiathos byder på mange attraktioner, herunder øens maleriske hovedstad. Men gå ikke glip af at udforske de omkringliggende øer rundt om Skiathos, de er helt fantastiske.

Skiathos By

Skiathos By er en stemningsfuld og malerisk havneby med ægte charme, røde fliser og en labyrint af brostensbelagte gader. Her er to havne, adskilt fra hinanden af det venetianske fort Bourtzi. Her på en pinjeklædt bakke er en af byens hyggelige caféer med en fantastisk udsigt over havet. Fortet bruges også som kulturcenter, hvor koncerter og anden underholdning arrangeres i højsommeren. Over havnen finder du den gamle del af byen med hvide små huse og smalle gyder.

Kastro

Kastro er den gamle hovedstad beliggende øverst på nordsiden. Hertil flyttede befolkningen i slutningen af det 13. århundrede for at undslippe angreb fra pirater. Der var engang over 300 huse og 20 kirker. I dag er det meste dog i ruiner, men ved hjælp af et EU-tilskud er de nu ved at genopbygge landsbyen.

Bourtzi

Mellem de gamle og nye havne i Skiathos By er det venetianske fort Bourtzi, hvor koncerter og andre kulturelle arrangementer arrangeres om sommeren. Her er også en hyggelig café, hvor du kan få en kop kaffe og nyde udsigten til byen og havnen.

Kapel på Tsougria

Evangelistria på Skiathos

Klosteret blev bygget i slutningen af det 18. århundrede med en betagende udsigt over Det Ægæiske Hav på den nordlige side af Skiathos. Det spillede en afgørende rolle i uafhængighedskrigen i det 19. århundrede, hvor mange frihedskæmpere søgte tilflugt her.

Skiathos gamle by

Den gamle del af Skiathos By ligner en labyrint med sine smalle snoede gader. Byen blev bygget på denne måde for at forhindre piraterne i at komme ind i byen. Men hvis du går vild, fører alle gader til havnen eller til hovedgaden Papadiamantis.

Kanapitsa

Benyt lejligheden til at besøge halvøen Kanapitsa i løbet af ferien. Her er det dejligt at gå langs de små stier og nyde udsigten og den grønne natur. Langs halvøen er der flere små strande, hvor du kan tage en dukkert. Vromolimnos strand er en favorit for mange besøgende.

Smukke Tsougria

Tsougria er en lille og smuk ø med fine strande omgivet af det klareste og reneste vand i de nordlige Sporader. Det siges, at medlemmerne af Beatles i 1960'erne var interesserede i at købe øen, men de formåede aldrig at forhandle en acceptabel pris. Derfor tilhører Tsougria stadig De Sporadiske øer. Du kan tage en taxa båd ud til øen fra den gamle havn i Skiathos by.

Skopelos

For dig der bor på Skiathos, kan det være dejligt at udforske den nærliggende ø Skopelos for en dag. Måske endda med en overnatning. Skopelos er meget større end Skiathos, men øen er meget roligere og ikke så turistet som Skiathos.

Tag på udflugt til den nærliggende ø Alonissos

Ved Alonissos er vandet krystalklart og turisterne får. De mest populære strande er dejlige Rousoum-stranden og den fine sandstrand Agios Dimitrios. Hvis du er heldig, vil du se skyggerne af munkesælerne. Afslut en dag på stranden med en aften i Chora - Alonissos' gamle del. Udsigten er skøn, lækker mad, husene maleriske og solnedgangen ubeskrivelig.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Skiathos, find og book en rejse til Skiathos eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Skiathos

Her finder du vores bedste tips om hyggelige tavernaer og restauranter, dejlige strande, interessante seværdigheder og meget mere!

Se alle vores rejsetips til Skiathos

Skiathos

  • "Mamma Mia-øen"
  • Turkisblåt vand
  • Hyggelige omgivelser
Se alle rejser til Skiathos

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her