Aktiv ferie på Samos

Sol og strand er vidunderligt, men ferien på Samos behøver ikke kun at indeholde afslappende dage på stranden. Samos byder på en bred vifte af sportsaktiviteter, enten på land eller i vandet. Samos smukke natur og landskab er perfekt til vandreture. Her kan du læse mere om alle sportsaktiviteterne!

Fartfyldt vandsport

På Potokaki-stranden, som ligger 1 kilometer vest for feriebyen Pythagorion, kan du prøve en række sjove vandsportsaktiviteter. Her finder du vandski, windsurfing, pedalbåd, kajak og jetski. Du kan også tage en tur i bananbåd, som bliver trukket af en hurtig motorbåd. Virksomheden der lejer ud og arrangerer ture, hedder Wind and Water og ligger ved hotel Doryssa. www.windandwater.gr.

Snorkling og windsurfing

Udenfor Kokkari blæser det ofte lidt ekstra, hvilket tiltrækker mange windsurfere. Hvis du også vil udfordre vindene, kan du leje board og begive dig ud på egen hånd eller deltage i et kursus på en windsurfingskole. Vandet her passer også perfekt til dem, der ønsker at snorkle og opleve livet under vandoverfladen. Samos Windsurf and Bike Centre udlejer udstyr til windsurfing og snorkling. www.samoswindsurfing.gr.

Gokart

Hvis du vil have lidt ekstra spænding på din ferie, skal du tage en tur til gokartbanen, som ligger ca. fem km udenfor Pythagorion på vej til Samos by, lige ved SIXT Aramis blå hus. Banen åbner kl. 18.00. Giv den gas og nyd en sjov og hurtig oplevelse.

Samos fra cykelsadlen

Hvis du vil opleve den smukke natur på øen, skal du leje en cykel. På Samos er der både høje bjerge og snoede veje, så vær forberedt på at cykelturen er lidt udfordrende. Hvis du vil have en hurtigere tur, så er mountainbike en god mulighed. Tag op i bjergene og oplev øen på en ny måde, mens du er omgivet af de smukke dufte af vilde urter. Tag fat i din rejseleder for inspirerende tips og oplysninger om firmaer, der lejer cykler ud.

Vandring i bjergene

Kerkis-bjerget er perfekt til dig, der ønsker at vandre i smukke natur. På toppen, 1140 meter over havets overflade, venter en storslået udsigt over hele øen. Øverst er der også en dejlig lille kirke, der til dagligt passes af folkene i bjerglandsbyerne.

Ridning på Samos

Tag med på en solnedgangstur eller en tur, hvor man kan bade med hestene. Læs mere om hesteridning på Samos