Frugttræ i Grækenland

Bæredygtige rejsemål i Grækenland

Oplev bæredygtigt Grækenland! Udforsk den lille, Tilos, som er selvforsynende med energi og også er Grækenlands første zero-waste-ø, eller hvorfor ikke opdage fantastiske Paros, som stræber efter at være fuldstændig fri for engangsplastik!

Hyggelige gader på Paros

Vedvarende Tilos 

Den lille maleriske ø Tilos er ved at blive den allerførste middelhavsø, der er 100% selvforsynende med energi, gennem brug af sol- og vindkraft. Det er dog ikke alt – vidste du, at 80% af Tilos affald genanvendes? Lille Tilos er et forbillede for andre øer i Middelhavet og viser virkelig vejen frem mod en grønnere og mere bæredygtig fremtid. Tilos er også Grækenlands første Zero Waste-ø!

Plastikfrie Paros

Paros bliver snart den første ø i Middelhavet helt fri for engangsplastik og affald. Dette er takket være succesen med Clean Blue Paros-programmet sammen med Common Seas. En fantastisk præstation, der viser, at alt er muligt, når mennesker hjælper hinanden og i fællesskab vil skabe forandring!

"Pick the alien"

iSea-initiativet, introduceret af The Cyclades Preservation Fund og Ionian Environmental Foundation, opfordrer lokale fiskemarkeder, restauranter og butikker på Korfu, Santorini, Naxos, Amorgos og Paxos til at sælge og forbruge invasive fiskearter for at beskytte det oprindelige dyreliv i lokale farvande. Ved at støtte dette initiativ på din rejse hjælper du med at bevare Grækenlands smukke og unikke vandsystemer for fremtidige generationer.

Smukke udsigter på Skiathos

Alonissos

Alonissos er kendt som helligdommen for Middelhavets munkesæl, Monachus monachus. Alonissos er en del af et værdifuldt middelhavsøkosystem og hjemsted for mange unikke arter. For at bevare miljøet har Alonissos' kommune indført et program for at reducere brugen af ​​plastikposer på øen. Nu tilbydes både beboere og besøgende papirsposer i butikker og butikker, samtidig med at der også er en kampagne for at dele gratis genbrugsposer ud til kunderne.

Cykelvenlige Skiathos

Skiathos er blevet certificeret med miljømærket Bike Friendly Destination flere år i træk, og denne sommer kan du gratis låne cykler og el-cykler. Ja, du hørte rigtigt - både turister og lokale vil kunne komme rundt i Skiathos by og Koukounaries på cykel eller el-cykel gratis. Der vil være 10 forskellige stationer, hvor du kan låne cyklerne - 9 i Skiathos by og en i Koukounaries. Bookingsystemet vil være automatiseret og nemt at bruge. Initiativet håber, at kommunen vil bidrage til at mindske forurening, støj og trafikpropper, samtidig med at det vil øge miljøbevidstheden og også forbedre folkesundheden. Fordelen ved at udforske øen på cykel er, at du bestemmer, hvad du vil se – og i dit eget tempo!


Mere om bæredygtighed

Læs mere om vores bæredygtighedsarbejde, få tips til, hvad du kan gøre i din ferie for at bidrage til bæredygtig turisme eller ...

Bæredygtige rejser

Sammen med gæster og samarbejdspartnere vil vi lægge grundlaget for en bæredygtig rejse.

Bæredygtige rejser

Bæredygtige hoteller

Vil du bo på et bæredygtigt hotel? Vælg nogle af vores hoteller, der er certificerede af Travelife eller Green Key.

Læs mere og se hoteller

Tips til hvordan du kan rejse mere bæredygtigt

Vil du vide, hvordan du som rejsende kan bidrage til mere bæredygtig turisme? Her får du tips til, hvad du kan lave i ferien.

Læs mere