Græske gemmesteder
oplev kystperlerne Parga og Sivota

Autentisk er et ord, man skal være lidt varsom med at anvende, når det kommer til rejsedestinationer. Men faktum er, at de fredelige fastlandsdestinationer Parga og Sivota og hele regionen Epirus kan være Grækenlands mest unikke områder. 

Golfo Beach i Parga

Mellem det store Ioniske Hav mod vest, Albanien mod nord og sneklædte bjergtoppe og dybe kløfter mod øst ligger landskabet Epirus. Naturen er utrolig frodig og krydret med oliventræer. Yderst, ikke langt fra øen Korfu, ligger de fredelige og maleriske landsbyer Parga og Sivota.  

Kystbyen Parga med sin bystrand Krioneri Beach eller den berømte kilometerlange Valtos-strand med sit grove sand blev grundlagt for 800 år siden af ​​venetianerne. Fæstningen fra dengang står stadig og er et af Pargas flagskibe. Men i dag er dette frem for alt et fornemt lille feriested, hvor et stadig større internationalt klientel har fundet vej i nyere tid. 

Afslappende og rolige dage 

Nina Hornewall er halvt græsk og har et hus i Epirus. Så ofte det er muligt, rejser hun hertil for at nyde roen og den afslapning, som dette område formår at give hende. 

- Jeg har virkelig en svaghed for hele denne Epirus-region. Det har været et af Grækenlands mest isoleret områder; bjergrigt og tyndt befolket. Men denne afsondrethed har samtidig gjort landskabet til et af landets mest spændende gennem de seneste 20-30 år - en ende af landet, der bare ventede på at blive opdaget, siger hun. 

Nina Hornewall er også kommerciel direktør for den skandinaviske rejsearrangør Apollo Rejser, som i mere end 35 år nu har gjort det til sin signatur at finde græske perler til danske feriegæster. Og i Epirus med destinationerne Parga og Sivota har Nina Hornewall fundet, hvad hun synes, er den optimale kombination af ferie mellem havet og bjerge. 

At kunne gå flere tusinde meter op og finde de her landsbyer, hvor tiden har stået stille. Epirus minder mig faktisk meget om Kreta; ægte, varieret natur, en masse historie og fuld af charmerende græske landsbyer.

Smukke Parga

Spændende udflugter i Parga 

Vi tager en tur ud mod kysten og kaster anker i den smukke bugt, som Parga har været hjemsted for siden 1200-tallet. Byen er mildest talt malerisk lige ud til det krystalklare vand og med sine pastelfarvede huse og brostensbelagte gyder – alt sammen omgivet af bjergskråninger dækket af olivenlunde. 

- Det er en fascinerende kystlinje med mange kalkstenshuler. Vi plejer selv at leje en båd i en halv dag, tage en lille kurv med frugt og vand med og sejle langs den utrolig smukke kyst.  

Hvis ikke du selv har lyst til at sejle, arrangerer Apollo dagsudflugter ud til De Ioniske Øer. 

 - Den største ø er Korfu, men de lidt mere ukendte Paxos-øer ligger lige syd for Parga. Her venter den smukkeste natur, og det mest krystalklare vand. Her må man virkelig unde sig en tur i havet og naturligvis slappe af på en café med en iskaffe, siger Nina. 

Interessant madkultur og musik

Flyene til Parga og Sivota går til enten Preveza-Aktion eller provinshovedstaden Ioannina, hvor sidstnævnte er en universitetsby og en slags centrum for hele Epirus. Udover strandene og badelivet i Parga og Sivota har Ioannina, ifølge Nina Hornewall, mere følelsen af ​​en Balkanby nær bjergene. 

- Her er der masser af spændende lokal madkultur, folkemusik med klarinetten som hovedinstrument - alt sammen indlejret i en rig historie. Jeg synes bestemt, at man skal opleve både land og hav, kyst og bjerge, når man besøger denne ende af landet.  

Udflugten til det skjulte Epirus køres af Apollos kyndige guider, der sørger for at give gæsterne en god oplevelse.  En af de gemte ædelstene, finder vi højt oppe i bjergene; Zagoria der består af 36 små landsbyer, hvoraf nogle af dem ligger på Unesco’s Verdensarvsliste.  

Her venter der helt utrolige smukke landskaber, der efterlader enhver målløs.  Naturen omkring disse landsbyer er fuldstændig unikke. Meterhøje bjergtoppe der møder Europas dybeste kløft – mens floderne skærer sig lige gennem landskabet. I floderne kan du prøve rafting, kajak eller ride direkte ud i naturen på hesteryg.  

Da Nina Hornewall startede hos Apollo for ti år siden, var Parga og Sivota små rejsemål i virksomhedens store græske udvalg. I dag er Parga en langt mere kendt destination, der dog stadig ikke er overrendt af turister.   

- I dag kan vi bare sige "Epirus", og så kender folk til det. Det er lidt sjovt, smiler Nina.  

De højtliggende landsbyer 

Apollos Grækenland-ekspert løfter gerne nogle højtliggende landsbyer ekstra højt op i himlen. Både Papigo og Mikro Papigo, sidstnævnte i 1.700 meters højde, har Nina selv været med til at lancere for de rejseglade danskere.   

- Oppe på toppen har vi vores Mikros Papigo 1700 Hotel & Spa, som er et Apollo Mondo One of a Kind hotel. Derfra kan du sidde på verandaen og se solen gå ned ud over bjergene. Det er magisk! Derudover lokker hotellets køkken med deres lækre lokale råvarer - en masse vildt og selvfølgelig fine fåre- og gedeoste. Kommer man her i starten af ​​sæsonen, er hele området også indlejret i funklende sne, siger Nina Hornewall.  

Alligevel vælger størstedelen af de ​​rejsende at bo tæt på kysten for at bade, gå langs stranden om morgenen og drikke dagens første iskaffe på den lokale taverna. 

- Men det, der er så fantastisk, er, at alle disse aktiviteter, du kan prøve oppe i bjergene, er så tæt på, at du kan prøve dem for eksempel en eftermiddag og stadig nå tilbage til dit hotel ude ved kysten, uden det bliver alt for sent.  Det er netop det, der gør dette område så unikt. 

Sivota Retreat - powered by Playitas Smuk udsigt over Sivota Retreat - powered by Playitas

3 hoteller i Parga: 

  • Parga Beach, populært Mondo Family-hotel direkte på Valtosstranden. 
  • Bacoli, familiært Mondo Local-hotel med høj kundetilfredshed midt i byen. Hotellet drives af ejerne Michalis og hustruen Elena. 
  • Salvator Villas, eksklusive værelser og villaer med panoramaudsigt over Pargabugten og byen.

3 hoteller i Sivota: 

2 luksushoteller i bjergene:  

  • Mikro Papigo 700 Hotel & Spa Et lille femstjernet Mondo One of a kind-hotel der ligger højt oppe på 1700 meters højde i byen Mikro Papigo. 
  • Papigo towers Charmerende og autentisk Mondo One of a kind-hotel med en enestående udsigt over bjergbyen Papigo. 

Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Parga, find og book en rejse til Parga eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Parga by

Om Epirus-regionen

Oplev Epirus-regionen, en kontrastregion i det nordvestlige hjørne af Grækenland, der byder på flotte kystbyer og bjergrige egne. Her finder du Apollos Parga, Zagoria og Sivota.

Epirus-regionen

  • En kontrastregion i det nordvestlige hjørne af Grækenland
  • Frodig natur, charmerende landsbyer og smukke strande
  • Romantiske Parga, eventyr i Zagoria eller autentisk havneby i Sivota
Læs mere om Epirus-regionen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her