Guide til en aktiv ferie på Kreta

Kreta er et ideelt rejsemål for dem, der ønsker en aktiv ferie og en bred vifte af aktiviteter at vælge imellem. Mange gode vandrestier i et smukt og varieret landskab gør Kreta populær blandt vandrere. Det er også nemt at leje en cykel og se øen på to hjul, mens vandsportsentusiaster kan nyde windsurfing, kitesurfing, dykning, snorkling og havkajak.

Vandring på Kreta

Kretas natur er perfekt til vandreture, og på tværs af øen går hele E4-stien, som er en vandresti, der går gennem Europa. Er du mere interesseret i kortere vandreture, er Stalos-vandreturen en glimrende løsning. Den starter ved Marias taverne i Kato Stalos og slutter ved Atrion hotel i Agia Marina. Det er en tur på ca. 7 kilometer, og inden du starter din tur, kan du gå forbi Apollos kontor i Kato Stalos for kort og vejledning.

Cykling i smukke omgivelser

Kan du lide at cykle, så skal du helt sikkert prøve det på Kreta. Mens du tramper fremad i cyklen, oplever du den smukke natur og de hyggelige små landsbyer. De fleste veje er velegnede til cykling og er ikke for trafikerede. Et populært område at cykle i er Analipsi, der ligger uden for Hersonissos, hvor du cykler i smukke omgivelser med velduftende olivenlunde.

Vandsport på Kreta

Ved Hersonissos på det østlige Kreta er forholdene perfekte til vindsport. Windsurfing og kitesurfing bliver mere og mere populært på Kreta, og der er flere surfcentre, hvor du kan tage lektioner eller leje et board. Hvis du hellere vil udforske livet under vandet, er der også gode muligheder for det. I det krystalklare vand kan både nybegyndere og mere erfarne dykkere prøve snorkling og dykning. Dykkere med certifikater kan følge med på guidede ture fra stranden eller fra båden.

Flere aktiviteter

Fra en havkajak oplever du kysten på en helt anderledes måde og kan nå steder, som ellers er umulige at nå. Bjergklatring er også en spændende måde at opleve den smukke natur på Kreta, og oplevelsen giver en storslået udsigt. For dem der kan lide at spille golf, er Kretas eneste 18-hullers bane ligger - The Crete Golf Club - uden for Hersonissos. Den smukt beliggende golfbane anses for at være det mest imponerende bane i Middelhavet. Udstyr kan lejes på stedet.

Ridning er også en fantastisk måde at opleve den smukke kretensiske natur på. Hvis du vil prøve, kan du besøge Zoraidas stalden lige udenfor Georgioupolis. Her er der kurser for både begyndere og avancerede ryttere, og du kan ride enten i grupper eller alene.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Kreta, find og book en rejse til Kreta eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Kreta

Her finder du vores bedste tips til skønne strande, de hyggeligste restauranter, bedste seværdigheder og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Kreta

Kreta

  • En fantastisk og varieret natur
  • Spændende seværdigheder samt kultur
  • Charmerende turistområder
Læs mere om Kreta

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her