Kretas smukke natur

Kreta har en fantastisk rig og varieret natur, som byder på mange vidunderlige oplevelser. Øen har tre forskellige klimazoner, der spænder fra sneklædte bjergtoppe til fantastiske strande. Vandre gennem storslåede kløfter, udforsk spændende grotter og nyd det smukke landskab.


Oplev Kretas kløfter

Tag på opdagelsesrejse blandt Kretas mange kølige kløfter. Med Apollo kan du tage på udflugt til bl.a. Imbros-kløften og Samara-kløften. 

Samaria-kløften
Oppe i Lefka Ori-bjergene syd for Chania ligger Samaria-kløften, som er Europas længste kløft. Her bliver du forkælet med en storslået naturoplevelse og en skøn vandretur. Kløften er ca. 18 kilometer lang og har et rigt plante- og dyreliv. Hvis du er heldig, kan du måske få et glimt af kri kri, en sjælden ged, der lever her.

Imbros-kløften
Imbros-kløften er syv kilometer lang og tager omkring tre timer at vandre. Kløften starter ved byen Imbros og byder på en forholdsvis nem vandretur i smuk natur. Er du her om foråret, kan du nyde alle Kretas blomstrende planter. Turen slutter i den lille by Komitades, hvor du kan spise en let frokost på tavernaen.

Therissora-kløften
Du kan nemt køre til Therissora-kløften. En lille asfalteret vej fører langs hele bunden af ​​kløften til den lille by Therisso. Gennem kløften i skyggen af ​​platantræer ligger en række grotter, der tjente som gemmesteder for landsbyens mænd under den kretensiske frihedskamp. Ved torvet i byen er der en gammel kirke, og her står også statuen af ​​frihedskæmperen Eleftherios Venizelos. I weekenderne er tavernerne fyldt med lokale, der kommer for at nyde god mad.

Myrthianora-kløften
Vil du gå gennem uberørt natur langt væk fra store turistattraktioner, bør du besøge den smukke Myrthianora-kløft, som ligger syd for Heraklion. Her kan du vandre i frodige skove og eventyrlige miljøer og virkelig lade batterierne op.

Mili-kløften
Mellem byerne Chromonastiri og Xirochori kan du vandre langs den smukke Mili-kløft. Ruten tager ca. en time til fods. Inde i kløften ligger en forladt by med traditionelt byggede huse med spisesteder, hvor man kan nyde dejlig mad i sommermånederne. Under gåturen passerer du også ruinerne af kirken Panagia Chalevi.

Kourtaliotico-kløften
Den ca. 3 kilometer lange Kourtaliotik-kløft ligger mellem byen Koxare og Preveli-søen. Det er et fantastisk sted at besøge, med enorme klippevægge, der når næsten 600 meter op i himlen. Du når det dybeste punkt via en trappe fra vejen ovenover, og her er også en kirke. Floden Megalo Potami, der løber ud i kløften, er hjemsted for slanger, frøer og diamantskildpadder.

Agia Sofia
Grotten Agia Sofia byder på fantasifulde kalkstensformationer og er et fint stop, hvis du skal på tur op i bjergene. Grotten huser også en lille kirke og ligger 80 meter fra vejen og man kommer dertil via trapper. Du finder grotten lige syd for byen Topolia, som ligger 12 kilometer syd for Kissamos. Fra vejen og rastepladserne har du en fantastisk udsigt ned ad Topolia-kløften.

Sphendoni-grotten
I selskab med en guide kan du tage på vandretur i Sfendoni-grotten. Det er fascinerende at se fantastiske stalagmitter og stalaktitter, som naturen har dannet gennem årtusinder. Fra parkeringspladsen ved byen Zoniana i 630 meters højde har du også en fantastisk udsigt over omgivelserne.

Kourna-søen
Kretas eneste naturlige sø Kourna ligger ved foden af ​​De Hvide Bjerge, nær den hyggelige by Georgioupolis. Det er et hyggeligt udflugtsmål og i sommermånederne kan man benytte lejligheden til at leje en vandcykel eller kajak og tage ud på søen, hvis man er heldig kan man se både skildpadder og guldfisk. Langs kysten finder du flere hyggelige taverner, der byder på god mad, en hyggelig atmosfære og en behagelig udsigt over søen. Et lille torv byder dig velkommen, når du kommer ind i Georgioupolis, omkranset af caféer og taverner. Landsbyboerne kan godt lide at sludre over en kop kaffe. Går du lidt væk fra torvet, kommer du ned til den lange fine sandstrand og krydser du en gade bagved, kan du besøge Kretas ældste bageri, hvor de stadig bager deres brød i en stenovn.

Lake Agia
Den lille sø Lake Agia, der ligger ni kilometer sydvest for Chania, byder på både smuk natur og smukke fugle. Du kommer nemt dertil på cykel, scooter eller bil.

Naturskønne Paleochora
Paleochora ligger på sydkysten mellem Elafonissi og Sougia, ca. 75 km fra Chania. Det smukke landskab, det behagelige klima og de fantastiske strande gør dette til et meget flot område. Her ligger traditionelle caféer og taverner side om side med moderne barer og butikker.

Chrissi Island
Den specielle ø Chrissi ligger syd for Ierapetra på Kretas sydkyst. På grund af de usædvanlige cedertræer, der vokser i sanddynerne, er øen i dag et naturreservat. Her er der dejlige gyldne strande, hvor man kan solbade, svømme og snorkle. En sejltur på knap en time tager dig ud til denne smukke ø.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Kreta, find og book en rejse til Kreta eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Kreta

Her finder du vores bedste tips til skønne strande, de hyggeligste restauranter, bedste seværdigheder og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Kreta

Kreta

  • En fantastisk og varieret natur
  • Spændende seværdigheder samt kultur
  • Charmerende turistområder
Læs mere om Kreta

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her