Sjove vandaktiviteter på Kos

Oplevelser på Kos

Hvis du får brug for en lille pause fra solen og vandet, er der meget at finde på at lave her. Sjov i vandparken, slappe af i varme kilder eller lære mere om Grækenlands historie på det arkæologiske museum. På Kos er der underholdning for alle! Se vores tips til nogle af mulighederne!

På vej til de varme kilder - Therma!

Sjov vandpark for hele familien

Lido Water Park ligger i udkanten af Tigaki-området på Kos. Her får hele familien en sjov dag med de mange attraktioner. Surf i bølgerne i bølgebassinet, føl suset i maven i en af de mange vandrutsjebaner eller slap af i Lazy River. Du kan også spille vandpolo eller beachvolley med nye venner. Hvis du følger med på Apollos udflugt til Lido er både transport og entré inkluderet i prisen.

Varme kilder i Therma

På Kos østside finder du Therma, som er et meget specielt sted. Her er varme kilder, der opstår ved vulkanen Nissyros, der ligger uden for øens kyst. Det er virkelig afslappende at synke ned i det rygende varme vand, som kan blive op til 50 grader. Undgå at bade med lyst badetøj, da det let kan blive misfarvet i kildevandet. Om aftenen er der en specielt dejlig atmosfære her, da det er lidt roligere. Vandet fra kilderne opvarmer også vandet ved den lille strand.

Besøg en vingård

Der er to vinproducenter på Kos, Triantafyllopoulos og Xatzimanouli, hvor sidstnævnte producerer den mest populære vin, som du kan finde på mange restauranter og barer. Besøg en af vingårdene og se, hvordan vinen bliver lavet. Xatzimanouli ligger på hovedvejen fra Kos by til lufthavnen, kort efter landsbyen Ziapari på venstre hånd. Triantafyllopoulos finder du, hvis du kører ud af hovedvejen efter Tigaki og drejer op ad vejen mod Zia.

Dikeos-bjerget Udsigt fra bjerget Dikeos på Kos

Til toppen af Dikeos

Fra den lille landsby Zia går der en vandresti til toppen af Kos' højeste bjerg, som rejser sig 846 meter over havets overflade. Oromedon er det gamle navn på bjerget, som nu hedder Dikeos. Fra tavernaen Olympia 2 kan man følge pilene op. Den første del af ruten går gennem Zia, derefter følger man en grusvej, før den egentlige vandretur til toppen begynder. Det er en utrolig smuk vandretur på omkring to timer, og udsigten er alle anstrengelserne værd. På en klar dag kan man se Kalymnos, Leros, Pserimos, Plati, Nissyros og hele vejen til Tyrkiet og Rhodos. På toppen finder du også den søde lille kirke Agios Christos.

Cykeltur til Tigaki eller Agios Fokas

Det er populært at cykle til Tigaki. Det er næsten helt fladt hele vejen, og du kommer til at cykle gennem mange landlige omgivelser. Undervejs kommer du forbi en lille vingård, hvor du kan stoppe og køle af i skyggen med et glas kold hvidvin. Bag Psalidi ligger et område, der hedder Agios Fokas. Her finder du strandklubber med et hyggeligt og afslappende miljø og rigtig god service. Man kan cykle hertil fra Kos by. Ved fuldmåne er der fest i Agios Fokas.

Byen Zia på Kos Besøg den hyggelige og autentiske landsby Zia på Kos

Besøg Kos' byer

Det er altid en oplevelse at tage ud og besøge en af de små landsbyer på øen. I Pyli er der for eksempel mange hyggelige caféer i lokal atmosfære. Den snoede vej fra Kos by via Pyli og videre til Kardamena er en dejlig tur. Du må heller ikke gå glip af en aftentur til den lille autentiske landsby Zia på Kos. Det er et perfekt sted at nyde solnedgangen, samt en dejlig middag på en taverna. Fra den charmerende café Watermill of Zia kan du se en af landsbyens gamle vandmøller og køle af med en lækker lemonade. Landsbyen sælger også lokale produkter som honning, svampe, krydderier og kunsthåndværk. Et must er at besøge den lille kirke Santa Maria og præstens galleri med ikonmalerier. 

Tag i udendørs biograf

Det er en helt særlig følelse at gå i friluftsbiografen Orfea i Kos by og lade sig omslutte af den lune aftenluft. Hver uge vises en forholdsvis ny engelsksproget film. Billetterne koster omkring 7 EUR, og der kan købes snacks og drikkevarer.

Kirke på Kos

Panagia Tsoukalaria

Denne lille privatejede kirke ligger over Kos by. Den er ofte vært for grillaftener om sommeren og arrangerer festivaler og andre begivenheder. Smukke omgivelser med en dejlig udsigt.

Besøg det arkæologiske museum

Museet huser genstande fra den hellenistiske, romerske og osmanniske epoke. Her finder man statuer fra 400 f.Kr. til 400 e.Kr. af Afrodite, Hippokrates og Alexander den Store. Museet er åbent hver dag undtagen mandag, og entréen koster €6. Det arkæologiske museum ligger på Frihedspladsen på markedspladsen i Kos by.

Tyrkisk på Kos

På Kos kan man mærke den tyrkisk indflydelse overalt. Mange tager til Bodrum for en dag, men du kan opleve tyrkisk kultur tættere på dit hjem i Platani. De tusindvis af mennesker, der bor her, er oprindeligt fra Tyrkiet og har bevaret deres kultur og traditioner. Platani er også hjemsted for den eneste moské på Kos, der stadig er i brug. Sørg for at besøge Artemis Hamam i Tigaki for at få et spa- og hammambad. Den bedste måde at starte sin ferie på er i et hammam, hvor de gamle hudceller skrubbes væk. Det hele afsluttes med en dejlig massage. Perfekt til en mere jævn kulør!


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Kos. Find og book en rejse til Kos eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Kos

Her finder du vores bedste rejsetips til de sjoveste aktiviteter, bedste seværdigheder, skønneste strande og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Kos

Kos

  • Vidunderlige strande
  • Historiske seværdigheder
  • Afslapning i varme kilder
Se alle rejser til Kos

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her