Udsigt over Cairo

Egyptens spændende byer

Med sin fortryllende historie har Egypten flere spændende byer at besøge og udforske. Tag en jalla jalla bus, oplev utrolig arkitektur, gå på markeder eller oplev byen, der var Egyptens hovedstad i næsten 1000 år. Her kan du læse om de byer, du ikke må gå glip af.

El Gouna, Egypten

Oplev Hurghada på egen hånd

Tag en dag væk fra hotellet og begiv dig ud i folkemængden og oplev alle Hurghadas kvarterer. Hvis du vil starte midt i det hele, så skal du hoppe ind i en taxa og sige ”McDonald's Sekalla, Jalla Jalla”. En taxitur koster ca. 50-70 egyptiske pund indenfor en bydel. Du kan også komme frem med de såkaldte jalla jalla busser. Tag den første bus og se, hvor du ender. En bustur koster et egyptisk pund.

El Gouna med båd eller Tuk Tuk

El Gounas laguner slingrer sig gennem hele byen. Med en sejltur vil du opleve byens smukke arkitektur og se de betagende villaer, som du ikke kommer forbi på land. De fleste hoteller arrangerer disse rundture, kontakt din rejseleder for mere information.

I El Gouna kommer du lettest rundt med en Tuk Tuk. De små taxier kører overalt i byen, du vinker bare en ind fra gaden. Et tip er at hvis du er særlig tilfreds med en chauffør, så har han normalt et visitkort, som du kan få, så kan du med fordel ringe til ham, når du skal afsted. Du bør ikke betale meget mere end 20 egyptiske pund, uanset hvor du tager hen i El Gouna. For ca. 80 egyptiske pund kan du få en guidet tur på en time i El Gouna med en Tuk Tuk. Du bestemme selv, hvad du vil se, og hvor du vil hen!

Sahl Hasheesh i Egypten

Soma Bay & Abu Soma

Soma Bay ligger på en halvø, 40 km syd for Hurghada langs Rødehavet og består af et stort indhegnet område med i alt fem luksushoteller. Her tilbringes dagene med afslapning på private sandstrande og snorkling i Det Røde Havs krystalklare vand. Abu Soma ligger i nærheden af ​​Soma Bays nærmeste by, Safaga, og består af en hyggelig lille bugt med et par hoteller.

Den smukke by Aswan

En tur til Aswan, som mange anser for at være Egyptens smukkeste by, er virkelig besøget værd. Nyd skønne gåture langs Nilen og stil din sult på hyggelige restauranter, der serverer krydret fisk. Hvis du vil shoppe, skal du tage til Aswans 3 km lange basargade, som har et imponerende udvalg af duftende krydderier og velsmagende teblandinger. Selvfølgelig kan du også se mange kulturskatte, en af dem er gudinden Isis Philatelem, der ligger på sin egen ø. Det er et fantastisk sted - det siges, at fugle undgår at flyve herover, og at fisk ikke nærmer sig øen.

Hovedstaden Cairo

Hvis du er i Egypten, er den sandstensfarvede hovedstad Cairo et besøg værd. Ud over det faktum, at de fleste af de store seværdigheder, såsom de majestætiske pyramider af Giza og Sfinx, stammer herfra, er Cairo også en by fyldt med snoede gyder og gode basarer, hvor feriesouvenirs kan købes. Du må heller ikke gå glip af en tur til det egyptiske museum, hvor du blandt andet kan se Tutankhamuns guldmaske og flere gamle mumificerede faraoer!

Alexandria - Egyptens næststørste by

Hvis du allerede har besøgt Cairo og Luxor, kan vi anbefale en tur til Alexandria, landets næststørste by, der ligger ved Nilens udløb i Middelhavet. Byen var Egyptens hovedstad i næsten 1000 år. I dag er Alexandria en vigtig havne- og industriby, men også en turist- og badeby. Det er lettest at komme til Alexandria med bus gennem Cairo eller med fly.

Luksuriøse Sahl Hasheesh

Sahl Hasheesh ligger omkring 20 km syd for Hurghada, hvor den kuperede bugt rammes ind af en kilometer lang sandstrand. Byens buede form giver en smuk udsigt over bugten og de finkornede strande. Her er hotellerne i høj klasse og alle har private sandstrande, hvor du kan nyde en luksuriøs ferie. Benyt lejligheden til at besøge den charmerende Old Town, en bydel inspireret af en egyptisk medina, hvor det smukke torv er prydet med rindende vand og farverige lys.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Egypten, find og book en rejse til Egypten eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Egypten

Hvor findes Egyptens bedste strande? Hvor kan jeg finde de mest interessante seværdigheder? Hvad er Egyptens mest interessante byer? Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til din rejse til Egypten!

Se alle vores rejsetips for Egypten

Egypten

  • Billig og solsikker ferie på førsteklasses hoteller
  • Verdenskendte seværdigheder og spændende udflugter
  • Dykker- & snorkelparadis i Hurghada
Læs mere om Egypten

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her