Apollo er ikke specialister i at arrangere handicaprejser, men vi har flere hoteller, som har handicapvenlige værelser. De handicapvenlige værelser har bredere døre til almindlige kørestole samt badeværelser med håndtag. Samtidig findes der typisk ramper på hotellet (frem for trapper), så du som handicappet er sikret den størst mulige tilgængelighed.

Vi samarbejder med rejsebureauet, ChrisTravel, som specialiserer sig indenfor handicaprejser. Her vil du kunne få den bedst mulige rådgivning. Hvis du har behov for handicapindrettede værelser, lift i poolen, udflugter for handicappede, leje af hjælpemidler på rejsemålet eller lignende, så anbefaler vi, at du kontakter ChrisTravel på telefon 44 48 21 19. www.christravel.dk

Apollo har ikke den samme ekspertise som ChrisTravel, men hvis du alligevel vælger at bestille din rejse gennem Apollo, er det vigtigt, at Apollo ved bestillingen får at vide, hvilke specifikke krav du evt. kunne have og hvilket handicap eller gener du måtte have, så vi kan være behjælpelig med at finde den bedste rejse til dig.

Vær opmærksom på, at mange rejsemål og hoteller er ikke egnet til gangbesværede. Som f.eks. høje kantsten, ujævne fortove o.lign. Ønskes specifik information om, hvor passende rejsemålet er, og om hotellerne har velegnede værelser til bl.a. gangbesværede, skal du altid kontakte Apollos rejsekonsulenter.

Ønsker du at bestille en rejse, hvor du gerne vil have et handicapvenligt værelse, så bedes du tage kontakt til vores rejsekonsulenter. Hotellerne har kun et begrænset antal handicapvenlige værelser, så vi skal forespørge hotellet, om værelset er ledigt, så vi kan reservere det til dig.

Hvis du vælger at rejse med Apollo, skal du også være opmærksom på følgende:

Kørestolsbrugere
Hvis du er kørestolsbruger, skal du kontakte os før afrejse, for at kunne få hjælp til at komme rundt i lufthavnen samt på og af flyet.
I tilfælde af, at du skal have en el-kørestol med på flyrejsen, så skal vi søge om tilladelse til at el-kørestolen kan medbringes på flyet. Udfyld følgende formular her.

Ekstra bagage på flyrejsen.
Hvis man har et handicap, er det muligt at få ekstra bagage med på flyrejsen. Hvis du har behov for dette så kontakt en af vores rejsekonsulenter, så du kan få tilsendt formular til ansøgning om ekstra bagage.

Transport til/fra hotellet på destinationen
Vore rejseledere og buschauffører må af sikkerhedsmæssige årsager ikke være behjælpelige med at løfte eller bære personer med et mindre eller større handicap op i bussen, og vore rejseledere kan ikke hjælpe med at bære bagage. Hvis du ikke selv kan komme op i bussen, må du arrangere egen transport mellem lufthavn og hotel, evt. taxa. Har du behov for personlig assistance, skal du medbringe en handicaphjælper på rejsen. Du kan ikke forvente, at flyets, hotellets eller vores personale kan være behjælpelige.
 
På bussen mellem lufthavnen og hotellet samt på udflugtsbusser kan vi ikke garantere, at der er plads til kørestole, i givet fald må udgiften til separat transport, betales af gæsten selv. 
Elektriske kørestole kan ikke transporteres i vore busser. På nogle rejsemål har vi mulighed for at være behjælpelige med at arrangere liftbusser, som du kan bestille via Apollo. Udgiften for liftbus betales af gæsten.  

Diverse lidelser
Lider man af en kendt sygdom (f.eks. lunge- eller hjertesygdomme), som kan medføre specielle behov under flyvningen, er det ens eget ansvar at sørge for en erklæring fra speciallæge samt eget forsikringsselskab, som dokumenterer, at man er egnet til at deltage på flyvningen.
Flyselskabet kan kræve, at man selv medbringer iltapparat, hvis man har behov for at få ilt under flyvningen.
Luftkaptajnen kan til enhver tid afvise passagerer, hvis det skønnes, at der vil kunne opstå helbredsmæssige eller sikkerhedsmæssige problemer i forbindelse med flyvningen.

Hvis du skal medbringe ilt eller andre apparater om bord i kabinen, f.eks. i forbindelse med søvnapnø, skal denne formular udfyldes med detaljerede oplysninger.