Shopping i Dubai

Shopping i Dubai

Dubai er alle seriøse shopperes drøm. Udvalget er ganske enkelt gigantisk – her finder du alt. I Dubai shopper du enten i imponerende shoppingcentre, eller i de farverige souks for at opleve en anderledes og mere traditionel side af Dubai.

Gigantiske shoppingcentre

Dubai Mall er verdens største shoppingcenter. Her findes over 1200 butikker og store kæder som Zara og Vero Moda og eksklusive butikker som Dior, Louis Vuitton og Gucci kæmper om kundernes gunst. Her finder du alt hvad hjertet begærer – og mere til! Bliver udmattet af al den shopping, kan du samle ny energi på mere end 150 madsteder, i 22 biografsale eller ved verdens største akvarium. Dubai Mall ligger lige ved siden af Burj Khalifa i bydelen Downtown Dubai.

Mall of the Emirates er Dubais måske mest berømte shoppingcenter med mere end 500 butikker, 85 restauranter og mange caféer.
Ud over at shoppe kan du også bowle, spille billard og køre i minibiler. I Mall of the Emirates ligger også to 5 stjernede hoteller og SkiDubai, en imponerende indendørs skibakke og snepark.

Hvis du er til mere elegante omgivelser er Wafi City, med sine 200 butikker, et oplagt mål. Det egyptisk-inspirerede shoppingtempel har også et godt udvalg af restauranter og en traditionel arabisk souk på de nederste etager.

Deira City Center er et af de mest populære shoppingcentre i Emiraterne. Her finder du hundredvis af butikker med mange velkendte internationale varemærker. Du kan også tage en tur i biografen – vælg mellem 11 sale. Et foodmarket og Dubais mest velassorterede fødevareforretninger finder du også her.

Bazarer og souker

Karama Bazaar i Bur Dubai er et shoppingområde som tilbyder en masse forskellige varer til gode priser – her er noget for alle! Du kan handle tøj, accessories, møbler, souvenirs og legetøj. Selv madmarkedet er en oplevelse med friske fisk, grønsager og frugt. Stedet er et af Dubais mest populære og det er her du finde de bedste køb og tilbud. Et tip er at købe en fin ”shisha”, vandpibe, med hjem som souvenir. Her er åbent til kl. 23.00 hver dag. Husk at prutte om priserne!

I Dubai kan du opleve rigtige markeder, de såkaldte ”Souks”. Disse markeder er lidt anderledes end man oftest er vant til. Mange lokale handler selv i souks og med mulighed for at prutte om prisen kan man ofte gøre en god handel. Stemningen er livlig og vi anbefaler dig at besøge mindst en souk på din ferie, for at opleve den arabiske handelskultur. Mest populær er Dubais guld souks, der findes flere steder. Gode steder at besøge er Souk Mandinat Jumeirah, guldsouken i Jumeirah, krydderi- og parfumesouks i Deira og textilsouken i Bur Dubai.

Ouds magiske duft

Når du går rundt i shoppingcentre og i souks vil du opleve, at der dufter godt. Det er den traditionelle arabiske duft oud, der giver sig til kende. Duften stammer fra en harpikslignende substans der opstår på agertræet, når det angribes af en skimmelsvamp.

Oud blandes med forskellige essenser og dufter fantastisk godt. I den arabiske verdens bruges den blandt andet som en kur til indre helbredelse. Du kan købe dette dyrebare produkt i souks og i shoppingcentre. En oplagt souvenir! Oud findes også i koncentreret olieform til brug i parfume.