Smuk strand i Dhmei, Albanien

Albaniens smukkeste strande

-vores bedste strandtips

De vidunderlige strande er et af Albaniens vigtigste trumfkort som feriemål. Her er der både gyldne sandstrande og hvide strande med småsten eller rullesten. Krystalklart turkis vand inviterer til en dejlig dukkert i sommervarmen. Langs den lange kystlinje kan du finde små gemte perler eller nyde komforten ved de større strande med solstole og restauranter.

Strand i Dhermi, Albanien

Strandene langs den albanske riviera

Den sydlige del af Albaniens smukke kyst, fra Dhermi og sydpå, er det, man normalt kalder den albanske riviera. Her er to af Apollos destinationer i Albanien - Saranda og Durres. Langs Rivieraen er der masser af dejlige strande, fra små afsidesliggende badebugter til lange dejlige sandstrande.

På den nordlige del af den albanske riviera ligger den lille landsby Dhermi, med en af ​​Albaniens mest berømte strande. Resortet og dets strand er meget populære, men takket være dens længde er der masser af plads. Stranden består af hvide småsten, og vandet er vidunderligt krystalklart. Syd for stranden ligger små bugter med huler.

Lige nord for Dhermi ligger Rivieraens to nordligste strande, Palasa og Drymades. På den smukke Palasa strand hersker roen. Stranden består af hvidt sand afbrudt med klipper. Et par små cafeer byder på forfriskende drinks og enkel mad.

Syd for Dhermi, halvvejs til Himara, ligger de to fine strande Gjipe og Jala. Gjipe er en lille perle af en strand, gemt mellem to store sten. For at komme hertil tager det omkring 30 minutters gang over varieret terræn. Et kort stykke sydpå tiltrækker den lettere tilgængelige Jala-strand med sin skønhed og azurblå vand.

Ksamil-stranden udenfor Saranda

Saranda og Ksamil

Populære Saranda er det vigtigste feriested på Rivieraen. Inde i byen lokker en smal hvid stenstrand med klart vand. Der er også flere dejlige strande i nærheden. Ksamil, en kort bustur syd for Saranda, er den mest populære. Her strækker en fin hvid sandstrand sig langs den smukke bugt med turkisblåt vand. Der er tre små øer i bugten, som du kan nå med båd. På stranden er der liggestole og parasoller til leje og en række vandsportsaktiviteter.

På vej til Ksamil ligger den lille paradisstrand Pulebardha. Vil du have fred og ro, er dette stranden for dig - da stranden ligger lidt af vejen, er der markant færre mennesker her end i Ksamil

Smukke Spile beach i Himara

Stille strande omkring Himara

Den lille ægte landsby Himara har to smukke strande med dejligt klart vand, dels Himarastranden i selve landsbyen og dels Potamistranden lige syd for landsbyen. Begge strande består af småsten, så badesko er gode at have her.

Lige nord for Himara finder du den lange hvide stenstrand Livadhi, der ligger smukt langs bølgende bakker. Det er en stille strand med et par små strandbarer, butikker og campingpladser.

Borsh er en af ​​Albaniens længste strande – hele 7 km lang. Stranden strækker sig langs et kuperet landskab med olivenlunde. Du kan nemt komme hertil fra både Himara og Saranda.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Albanien, find og book en rejse til Albanien eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Albanien

Hvad er Albaniens bedste strande? Hvor kan jeg finde de bedste restauranter? Hvad er der at lave for børnene? Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til din rejse til Albanien!

Se alle rejsetips for Albanien

Albanien

  • Krystalklart vand og smukke strande
  • Historiske seværdigheder
  • Hyggelige bjerglandsbyer og uberørte badebugter
Se alle rejser til Albanien

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her