Dejlig strand i Albanien

10 grunde til at rejse til Albanien

- vores bedste tips!

Er du usikker på, hvor du skal rejse hen til sommer? Her kommer 10 gode grunde til at vælge fascinerende Albanien som dit næste rejsemål.

1. Hemmelighederne

Hvad kan man egentlig lave i Albanien? Så meget! Og på samme tid har du chancen for at være en af de første til at opleve den skjulte perle, inden turisterne for alvor begynder at strømme til. Efter mange år under kommunistisk styre gennemgår Albanien nu store forandringer, mens landet samtidig fastholder sin rige historie og naturlige skønhed. I modsætning til sine nabolande er det nye rejsemål stadig relativt urørt. Det betyder, du har et hav af skatte at udforske – næsten helt for dig selv.

2. Strandene

Albanien ligger langs Adriaterhavet, og kystbyerne venter blot på, at du går på opdagelse. Både Saranda og Durres kan prale af lange smukke strande med krystalklart hav. En lille bådtur fra Saranda venter også en af Albaniens smukkeste strande – stranden Ksamil. En drøm for alle strandelskere som simpelthen skal opleves, når du er i Albanien.

3. Den majestætiske natur

Er der egentlig noget, der er smukkere end et sted med storslåede bjerge og smukke strande? Albanien har det hele. Udsigten er imponerende, uanset hvor du vender blikket hen, og kan du lide at vandre, så er Albanien absolut et drømmerejsemål for dig.

4. UNESCO og skattene

Man skulle tro, at en perfekt temperatur, gæstfrihed ud over det sædvanlige og azurblåt hav var nok. Men Albanien er også kendt for sin lange og rige historie! Her finder du uendeligt mange arkæologiske skatte, slotte, UNESCO-arv og romersk historie. Med Apollos udflugter kan du blandt andet besøge historiske Butrint og Albaniens ældste by Berat.

5. Den kulinariske oplevelse

Danskerne har længe været forelskede i både græsk og italiensk mad. I Albanien får du det bedste fra begge disse lande serveret på et sølvfad – kombineret med lokale specialiteter. Friske skaldyr og kød direkte fra grillen serveret med friske grøntsager og frugt. Spis og nyd! Her kan du læse mere om det velsmagende albanske køkken.

6. Ferie på budget

Noget mange ikke er klar over, er, at priserne er lave i Albanien – priserne er endda nogle af de billigste i Middelhavsområdet. Det skyldes, at Albanien stadig udvikler sig og fortsat er et relativt nyt rejsemål. Her kan du leve og nyde uden bekymringer, og du kan unde dig selv gode middage og købe spændende albanske souvenirs med hjem.

7. Lokalbefolkningen

Måske undrer du dig over, hvordan Albanien er som turistland. Albanerne er utroligt varme og imødekommende. De fleste du snakker med vil både vise og fortælle dig om deres land, og her mærker man virkelig, hvor stor en forandring Albanien gennemgår. Albanerne glæder sig til at kunne byde mennesker fra hele verden velkomne i deres smukke og fascinerende land. De fleste albanere snakker godt engelsk, og som turist har du ikke noget at bekymre dig for. De lokale hjælper dig med alt, hvad de kan.

8. Tryghed og tolerance

I og med Albanien er så nyt et rejsemål, er der mange af vores gæster, der er i tvivl om, hvad man egentlig kan forvente. Derfor er det med glæde, vi fortæller, at du virkelig kan føle dig tryg under din ferie her. Befolkningen er tolerant. Her lever kristne og muslimer side om side og med stor respekt for hinanden.

9. "Besa"

”Besa” er en gammel og ærefuld norm, som indebærer, at albanerne gør alt, hvad der står i deres magt for at beskytte og hjælpe gæster, venner og selv fjender. Denne norm ledte blandt andet til, at albanske muslimer risikerede deres egne liv under Anden Verdenskrig. Her skabte de falske identiteter, arbejdspladser og støttenetværk for jøder, som var på flugt fra nazisterne i de omkringliggende lande. Selv i dag indebærer ”besa”, at albanerne ikke vender ryggen til i svære tider.

10. Unikke rejsemål med egne karakterer

Da Albanien fortsat er et relativt uudforsket land, kan det være svært at vælge, hvor i Albanien man skal rejse til. Med Apollo rejser du enten til Saranda, Durres, Dhermi eller Himara. Saranda byder på mageløs afslapning langs med havet med sine hoteller, der ligger direkte ved vandet. I Durres finder du en flere kilometer lang strand, og Dhermi kan næsten beskrives som Albaniens Mykonos, mens Himara byder på stille dage i autentiske omgivelser. Her kan du læse mere om, hvordan du finder præcis dit Albanien.   


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Albanien, find og book en rejse til Albanien eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Albanien

Hvad er Albaniens bedste strande? Hvor kan jeg finde de bedste restauranter? Hvad er der at lave for børnene? Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til din rejse til Albanien!

Se alle rejsetips for Albanien

Albanien

  • Krystalklart vand og smukke strande
  • Historiske seværdigheder
  • Hyggelige bjerglandsbyer og uberørte badebugter
Se alle rejser til Albanien

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her