Udsigt over Saigon

Oplev Saigon

Livlige Saigon i Vietnam er en by, der skal opdages. Men de myldrende storbyer rejser også mange spørgsmål. Hvornår er det bedste tidspunkt at gå her? Hvor skal man bo? Og hvordan kommer man egentlig bedst over gaden? Læs vores tips til, hvordan du bedst opdager Saigon!

Saigon eller Ho Chi Minh City?

Selvom Saigon er det mest brugte udtryk blandt den travle bys indbyggere, er det formelle navn faktisk Ho Chi Minh City. Navnet kommer fra landets daværende leder (1890-1969) Ho Chi Mihn, som også var grundlæggeren af ​​kommunistpartiet i Vietnam. Det anses dog for mere høfligt at bruge det formelle navn. Saigon er Vietnams største by målt i indbyggertal, men er faktisk ikke landets hovedstad. Den ære går til Hanoi i det nordlige Vietnam.

Det bedste tidspunkt at tage til Saigon

Vil du vide, hvornår det er bedst at tage til Saigon? Saigon har kun to årstider: tør sæson og regntid. Temperaturen er varm hele året rundt med en gennemsnitstemperatur på 28°C. Den tørre sæson varer fra december til april, og dette anses for at være det bedste tidspunkt at besøge Saigon, selvom det er den varmeste periode på året. Regntiden er fra maj til november og derefter er luftfugtigheden på sit højeste niveau med lidt regn.

Læs mere og se det gennemsnitlige vejr måned for måned i Saigon her!


Hvor skal man bo i Saigon?

For at du så nemt som muligt kan opdage alle Saigons attraktioner, restauranter og markeder, er det godt at bo centralt.

Trafik i Saigon

En følelse af Saigon

Hvordan er Saigon at besøge? Her er en helt speciel følelse, hvor deres historie konstant er til stede, mens modernitet og luksus er vokset med årene. Her blandes højhuse og elegante restauranter med streetfood og fiskemarkeder, hvor lyden af ​​de brummende knallertstrømme og duften af ​​frisklavet mad skaber en atmosfære, der ikke findes andre steder. Seværdighederne kommer fra forskellige epoker, hvor du kan opdage alt fra levn fra 2879 f.Kr. og bygninger fra den franske kolonitid, til krigslevn fra Vietnamkrigen, der sluttede i 1975. Saigon er en opdagelsesby og derfor er det nemt at udfylde dagene med spændende aktiviteter.

Kryds gaden i Saigon

Der er meget trafik i Vietnam – men især i Saigon! Gaderne er spækkede med knallerter, og hvis du vil over gaden, skal du have is i maven. Den stående regel for turister er at forlade fortovet i roligt tempo og fortsætte over gaden i samme tempo uden at stoppe eller vende om. De vietnamesiske chauffører er vant til at køre rundt om forhindringer, og hvis du kører/går i samme tempo hele tiden, ved de, hvor du er. Det er dog selvfølgelig altid vigtigt at kigge i trafikkens retning og gøre sig synlig. Et tip er at følge de lokale, der er vant til trafikken og ofte vinker med hatte eller paraplyer.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Saigon, find og book en rejse til Vietnam eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Saigon

Hvad kan man lave i Saigon, og hvilke seværdigheder må man ikke gå glip af? Her har vi samlet alle vores bedste tips til din rejse til Saigon!

Se alle vores rejsetips til Saigon

Vietnam

  • Vidunderlige palmestrande
  • Spændende historie
  • Stor gæstfrihed
Læs mere om Vietnam

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her