Ting at lave i Saigon

Den lange historie har givet anledning til en lang række interessante seværdigheder i Saigon. Oplev seværdigheder fra flere forskellige epoker, fra relikvier fra arkæologiske steder og mytiske templer til rester af krig og klaustrofobiske tunneler. Her kan du læse mere om, hvilke seværdigheder du ikke må gå glip af under din rejse i Saigon!

Cu Chi-tunnellerne i Vietnam

Krigsmindemuseet

War Remnants Museum i Saigon er en smertefuld påmindelse om Vietnamkrigen, der fandt sted mellem 1955 og 1975. Museet består af udstillinger med forskellige temaer, såsom militærkøretøjer, ueksploderede bomber, grafiske krigsbilleder og de såkaldte "tigerbure ", bure, hvor staten holdt deres politiske fanger. War Remnants Museum er et af Vietnams mest populære museer med cirka en halv million besøgende hvert år.

Genforeningspaladset

Dinh Độc Lập også kendt som Genforeningspaladset eller Uafhængighedspaladset, er et vartegn i Saigon, der var hjemsted for Sydvietnams præsident under Vietnamkrigen. Paladset hed oprindeligt "Norodom Palace" og var stedet, hvor Vietnamkrigen sluttede under "Saigons fald" den 30. april 1975, da en nordvietnamesisk kampvogn brød igennem paladsets porte. Nordvietnamesiske soldater hejste deres flag over præsidentpaladset, og Saigon blev efterfølgende omdøbt til Ho Chi Minh City. I november 1975, efter forhandlinger mellem Nord- og Sydvietnam, blev paladset omdøbt til Genforeningspaladset.

Cu Chi-tunnelerne

Hvis klaustrofobi ikke er et problem, er det et must at besøge de berømte Cu Chi-tunneler i Vietnam. Tunnellerne er et utroligt stort underjordisk tunnelsystem, der oprindeligt strakte sig hele vejen fra Saigon til den cambodjanske grænse. De blev brugt af Sydvietnams Nationale Befrielsesfront, FNL, til at tage kontrol over det store landdistrikt omkring Saigon. Det veludviklede tunnelsystem gjorde det muligt for vietnameserne at have de amerikanske tropper i deres "sikre zoner", hvilket fik amerikanerne til at lide store tab. Til sidst blev området så hårdt bombet, at det blev kendt som "Jerntrekanten", men tunnelerne overlevede fint og kan stadig besøges i dag.

Ho Chi Minh City Hall i Saigon

Notre Dame katedral

Den smukke Notre Dame katedral er et berømt syn i Saigon og vidner om, da Vietnam blev koloniseret af Frankrig i 1862. Notre Dame begyndte blev bygget allerede i 1863 af de franske bosættere og stod færdigt i 1880. De to fancy klokketårne ​​har en imponerende højde på 58 meter. Vil du bo i gåafstand fra Notre Dame, bør du booke Apollos hotel Sofitel Plaza Saigon eller Northern Saigon, som ligger meget tæt på.

Ho Chi Minh City Hall

En anden smuk bygning i Saigon er byens rådhus, bygget mellem 1902 og 1908 i en storslået fransk kolonistil. Desværre er rådhuset ikke åbent for offentligheden, men det er et populært motiv for feriefotografier takket være dets smukke ydre. Det er især smukt om aftenen, når bygningen er oplyst.

Postkontoret i Saigon

Saigons postkontor, også kendt som Ho Chi Minh City Post Office og Saigon Central Post Office, blev bygget, da Vietnam var en del af Fransk Indokina i det tidlige 19. århundrede. I dag er posthuset en turistattraktion, hvor trækplastret er to kort, der blev malet kort efter kontoret blev bygget. Det eneste er et kort over det sydlige Vietnam og Cambodja og hedder "Lignes telegraphiques du Sud Vietnam et Cambodge 1892", og det andet er et kort over "Større Saigon" og hedder "Saigon et ses environs 1892".

Fine Arts Museum

Fine Arts Museum i Saigon udstiller vietnamesisk kunst i form af skulpturer, olie- og silkemalerier og gammel buddhistisk kunst. Der er også nogle arkæologiske udstillinger med levn fra Champa-folket og det arkæologiske fund Óc Eo.

Operahuset

I hjertet af Saigon, nær Ben Tahn-markedet, finder du det smukke operahus, også kendt som "det kommunale teater". Bygningen er et imponerende syn i Saigon og blev bygget i 1898 af den franske arkitekt Eugene Ferret, hvilket er tydeligt i sin ekstravagante stil. I den ovale salon kan der sidde op til 468 tilskuere med godt udsyn fra hver plads. Om aftenen er operahuset smukt oplyst og ligner nærmest en kæmpe port ind til Saigon.

Mekongdeltaet i Vietnam

Det historiske museum i Saigon

Vil du lære mere om Vietnams historie, bør du besøge det historiske museum i Saigon. Museet viser udstillinger fra alle Vietnams tidsperioder med et tidsrum fra 2879 f.Kr. til 1945. Et must for de historieinteresserede! The History Museum er placeret på 2 Nguyen Binh Khiem Street, Ben Nghe Ward, District 1 i Saigon, Vietnam. 

Mekong Delta

Mekong-deltaet er stedet i det sydvestlige Vietnam, hvor Mekong-floden munder ud i havet via et netværk af bugtende floder. Gå ikke glip af en tur på floden, som er en naturoplevelse ud over det sædvanlige, med svajende pælehuse, charmerende markeder og traditionelle husbåde. Floderne er dog ikke kun en smuk naturoplevelse, vandvejene kaldes også "Vietnams riskurv", da størstedelen af ​​al ris produceret i Vietnam kommer fra Mekong Deltaet. Der eksporteres cirka 4,5 millioner tons hvert år.

Jade Kejser Pagode

Jade Emperor Pagoda er en taoistisk pagode beliggende på 73 Mai Thi Luu Street i Saigon, Vietnam. Pagoden blev bygget af det kinesiske samfund i 1909 for at hylde den taoistiske gud Ngoc Hoang. Dette er et af Saigons mest spektakulære templer med talrige statuer af guddommeligheder og helte. Den skarpe duft af røgelse, kaldet huong, fylder luften i Pagoden og giver en fantastisk følelse sammen med de enestående træudskæringer.

Giac Lam Pagoda

Det siges, at Giac Lam Buddhist Temple er det ældste i Saigon. Templet blev bygget i 1744 og byder på en harmonisk atmosfære i en frodig have. Med kinesiske tegn er navnet på templet skrevet 覚林寺, som betyder "Feel the Woods-templet", hvor det smukke bodhi-træ i haven var en gave fra en munk fra Sri Lanka i 1953. Til syge og ældre, Giac Lam er et berømt pilgrimsmål - det siges, at når den store bronzeklokke ringer, får folket svar på deres bønner.

Buu Long Pagoda i Saigon, Vietnam

Buu Long Pagoda

Lidt gemt i de østlige dele af Saigon ligger det smukke buddhistiske tempel Buu Long Pagoda i frodige grønne omgivelser. Templet ligger i 9. District , smukt beliggende på en bakke, og minder om de templer man kan se i Thailand og Myanmar. De smukke gyldne tage og søjler sammen med de grønne træer og springvand giver en smuk udsigt. Bag templet ligger den store have, hvor du kan slentre rundt og her er også en vegetarisk restaurant, hvis sulten melder sig.

Phuoc An Hoi Quan Pagode

En af de smukkest dekorerede pagoder i Saigon er Phuoc An Hoi Quan Pagoda, med et interiør, der går i rødt, guld, grønt og gult. Pagoden blev bygget i 1902 og byder på smukke dekorationer som rituelle ornamenter og messingvåben og imponerende træudskæringer på alteret, væggene og søjlerne. Til venstre for indgangen ses en statue af den hellige hest Quan Cong, og inden man begiver sig ud på en rejse, bør man give gaver til Quan Cong, stryge manken og ringe med klokken om hestens hals.

Gå ikke glip af et marked i Saigon

Shopping i Saigon

Er du en shopaholic rejsende og spekulerer på, hvad du skal shoppe efter i Saigon? I denne travle metropol er indkøbscentre lige ved hånden, og en shoppingtur er altid lige ved hånden! Besøg Diamond Plaza, Eden Mall, Saigon Center, Parkson Plaza, Saigon Square, Hung Vuong Plaza, Tax Trading Center, Vincom Center, Zen Plaza. Ja, listen er næsten uendelig. Uanset om du leder efter designertøj, guldsmykker, lædervarer eller tekniske gadgets - alt er tilgængeligt at købe. De fleste af byens indkøbscentre ligger centralt i District 1, og hvis du kan bære alle dine tasker, kan du nemt gå mellem dem. Hvis du leder efter en mere lokal oplevelse, bør du kigge efter gademarkederne, hvor chancen for at finde den ultimative souvenir er stor – glem ikke at prutte om prisen!

Ben Thanh Market

Centralt beliggende i distrikt 1 i Saigon, er det berømte Ben Thanh-marked det perfekte sted at købe feriesouvenirs. Inde på markedet er der også masser af madboder, hvor du kan opdage nye retter, som du aldrig har hørt om før. Gå vild blandt lokalt kunsthåndværk, designervarer og vietnamesisk kunst, mens luften fyldes med stegte nudler og grillet fisk – en mere vietnamesisk atmosfære er svær at finde.

Tao Dan Park

I Tao Dan-parken får vietnameserne en længe ventet pause fra travlhed og larm. Disse grønne områder inviterer dig til afslappede gåture og picnic, med en kølig temperatur i skyggen af ​​de 1000 træer, der vokser her. Parken har også tennisbaner og en pool, hvis du vil tage en forfriskende dukkert. Det bedste tidspunkt at besøge Tao Dan er om morgenen, før det bliver for varmt. Gå en tur rundt og se de lokale, der praktiserer Tai Chi, eller besøg det buddhistiske tempel for en kulturel oplevelse. Noget der er særligt karakteristisk ved Tao Dan Park er fuglesangen – folk fra hele Saigon tager deres fugle med til parken, så de kan øve deres sangfærdigheder.

 


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Saigon, find og book en rejse til Vietnam eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Saigon

Hvad kan man lave i Saigon, og hvilke seværdigheder må man ikke gå glip af? Her har vi samlet alle vores bedste tips til din rejse til Saigon!

Se alle vores rejsetips til Saigon

Vietnam

  • Vidunderlige palmestrande
  • Spændende historie
  • Stor gæstfrihed
Læs mere om Vietnam

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her