Oplev Manavgat

Lige ved Side ligger naturskønne Manavgat, der er perfekt for en dagsudflugt under ferien i Side. Oplev det imponerende vandfald, tag en tur på Manavgatfloden eller udforsk den antikke ruinby Lybre. Læs mere om vores tips og oplevelser i Manavgat!

Vandfaldet i Manavgat

Et par kilometer nord for Manavgat finder du byens smukke vandfald, som er en velkendt turistattraktion. Vandfaldet er egentlig kun få meter højt, men da det er lige så bredt som floden, flyder der enorme mængder vand ned, hvilket skaber et fascinerende naturfænomen. Omkring vandfaldet er der smukke haver, hvor du kan slå dig ned og nyde omgivelserne.

Manavgatfloden

Floden i Manavgat er smuk blågrøn og kaldes også "smaragdfloden". Benyt lejligheden til at tage på en afslappende bådtur langs vandet og nyd de dejlige omgivelser. Hvis du er heldig, er der også mulighed for at se skildpadder og pelikaner under turen!

Ruinbyen Lybre

Hvis du er en person, der kan lide at gå i historiens fodspor, skal du tage til ruinbyen Lybre. Arkæologer har arbejdet med dette område i flere årtier og har formået at bevare blandt andet romerske bade, mausoleum, torve og templer.

Vandfaldet i Manavgat

Fontænen i Manavgat

Fontænen i Manavgat anses som en af ​​de smukkeste i regionen og blev bygget for at hylde den velkendte kejser Titus 74 e.Kr. Til minde for regenten lavede de også en inskription på fontænen, der stadig kan ses i dag.

Köprülü Canyon

Et andet alternativ for naturelskere er Köprülü Canyon, en smuk nationalpark med en kløft, der er omkring 400 meter dyb og strækker sig ikke mindre end 14 kilometer. Langs kløften flyder Köprü-floden, og i området er der flere gode restauranter, hvis du kan lide fisk - ørred er specialiteten.

Moskéen Merkez Külliye Cami

Et af kendetegnene for Manavgat er den imponerende moské Merkez Külliye Cami. Dette er den største og smukkeste moské langs Antalyas kyst med en 30 meter høj kuppel og 60 meter høj minaret. Moskéen er således synlig fra flere steder i Manavgat og er omgivet af smukke planter og palmer.

Green Canyon

Green Canyon Reservoir

Naturelskere bør bestemt besøge det pittoreske Green Canyon Reservoir, der ligger i bjergene omkring 350 meter over havets overflade. Dæmningen er omgivet af en smuk skov, og højden gør, at der altid er køligt og behageligt her. I området er der gode vandremuligheder med naturlige udkigsposter, strande og fiskesteder.

Bådtur og marked i Manavgat

Både fra Side og Alanya kan du tage med Apollo på udflugten "Manavgat marked og bådtur", som er en vidunderlig heldagsudflugt i smuk natur! Dagen starter med et besøg ved vandfaldet i Manavgat, inden vi tager videre til det lokale marked og sejler en tur på den blågrønne flod. Hvis du vil, er der også mulighed for at svømme i Manavgat-floden eller i det salte hav!