5 steder du ikke må gå glip af i charmerende Prag

5 steder du ikke må gå glip af i charmerende Prag

Følg med vores kollega Mira, der arbejder i marketingafdelingen i Stockholm, og læs om hendes weekendtur til Prag. Mira fortæller: Da det var tid til min rejse til Prag, havde jeg lavet en god "Bucket-liste" (en liste over ting jeg bare skal opleve). Da jeg ikke går på kompromis, ønskede jeg at opleve de klassiske seværdigheder, men også at opleve byen ud over turistruterne. Det viste sig at være en klog beslutning - da jeg var kommet hjem igen følte jeg virkelig - at jeg havde lært byen at kende. Jeg startede med en opdagelsesrundvisning i Staré Město (den gamle bydel) og en bådtur på floden, før jeg begyndte på min rigtige "Bucket-liste". Her er min liste med 5 steder du ikke må gå glip af i charmerende Prag!

Mala Strana i Prag

1. Hradčany med Prags borg

Ja, distriktet Hradčany er et højdepunkt at tjekke ud under turen til Prag. Hradčany's største turistattraktion er Prags borg, der betragtes som verdens største slotsområde. Det bliver snart klart, hvorfor når du slentre rundt her; det er meget mere end bare det slot. Fem smukke haver, fire kirker og lige så mange paladser er overfyldt i en og samme borg.

Mest berømt er St. Vitus Katedralen, en gotisk bygning og måske Prags vigtigste vartegn ud over broerne. I Hradčany er også den gyldne gade eller Zlatá ulička, som det kaldes på tjekkisk - en virkelig sød brostensbelagt gade med lave træhuse, hvor Franz Kafka engang boede.

2. Skøn udsigt og god øl på Petrin Hill

Turen op ad den stejle bakke til Petrin Hill giver virkeligt syre i benene, men du bliver belønnet med en utrolig udsigt. Bakken ligger 318 meter over byen - med andre ord et obligatorisk sted at tage billeder! På Petrin Hill ligger det frodige haveområde Petřín Gardens (Petřínské sady) og udkigstårnet Petřín Observation Tower, som du kan klatre op i for en lille beløb. Tårnet er bygget som en mini-kopi af Eiffeltårnet og har 299 trin til toppen.

Da jeg var i ølbyen Prag, ville jeg virkelig besøge et bryggeri. Efter nogle undersøgelser fandt jeg mikrobryggeriet The Strahov Monastic Brewery ved Petrin Hill. Bryggeriet hører til et kloster fra det 13. århundrede med en hyggelig lille gårdhave, hvor du kan tage en dejlig pause. Smag på en god øl fra bryggeriet og tag noget let at spise for små penge - det var virkelig et af de bedste øjeblikke på turen!

Petrin Hill i Prag
Zizkov i Prag

3. Žižkov – det bohemiske Prag

Hvis du vil se, hvor lokalbefolkningen hænger ud i Prag - så hop på sporvognen og tag til Žižkov! Žižkov er et lille trendy område med stejle skråninger, skægge huse og slingrede gader. Før i tiden var Žižkov en højborg for kommunistpartiet, i dag er det et levende område med charmerende pubber, gallerier og butikker. Takket være det store antal studerende, der bor i Žižkov, er priserne lavere end i Prags centrum. Med turen i bakspejlet ville jeg gerne have brugt mere tid her. Planlæg mindst at bruge et par timer her!

4. Malá Strana – "Lillesiden" i Prag

Kært barn har mange navne, og distriktet Malá Strana i Prag er ingen undtagelse. Det kaldes også Lesser Town eller "Lillesiden". Malá Strana ligger på den ene side af Karlsbroen med den gamle bydel på den anden. Det var også her, jeg boede under turen, et godt valg for os, der kan lide at bo i rolige og hyggelige kvarterer (men ønsker at være tæt på sjove ting!).

I Malá Strana, en af de ældste dele af Prag, stråler byen af smuk arkitektur fra både barokken og renæssancen, paladser og gotiske kvarterer. Under mine vandreture her kiggede jeg konstant på fine husfacader, vinduer og tage. Køb souvenirs fra shoppinggaden Mostecká Street, tag en kølig drink ved floden eller nyd et roligt øjeblik i de grønne parker – Kampa eller Wallenstein.

Mala Strana i Prag

5. Det jødiske kvarter i Prag

Det jødiske kvarter i Prag ligger i bydelen Josefov og man kommer lidt væk fra folkemasserne i den gamle bydel. Her er seks synagoger og verdens ældste jødiske kirkegård. I 1000-tallet bosatte mange jøder sig her, og det var i mange århundreder kendt som en ghetto. I dag er det et levende museum fra gammel tid, fyldt med tætbyggede huse, hyggelige brostensbelagte gader og med en stærk historie på det jødiske museum.

Håber denne lille guide lærte dig noget nyt om Prag og måske endda inspireret til en tur! Her kan du booke fly og hoteller til Prag.

 

Se flere rejsetips for Prag