Hyde Park, London

Hyde Park og kongelige parker i London

Selvom London er en storby, er det grønnere end man kunne tro - så meget som 40% af byen består af grønne områder. Her kan byens indbyggere og besøgende gå ture, motionere, socialisere sig og nyde de skønne grønne områder. I det centrale London finder du fem af byens otte kongelige parker, med de største og fineste grønne områder. I størrelsesorden er det:

Hyde Park

Hyde Park er Londons mest berømte park. Det er ikke det ikke den største af de skønne parker, men det er fordi den vestlige del, er en anden park, Kensington Gardens. Hyde Park blev bygget i det 16. århundrede af den tidligere konge Henrik 8. af England, og den blev åben for offentligheden et par århundreder senere. Siden da er parken blevet brugt til rekreation, udstillinger, begivenheder og koncerter.

Speakers’ Corner & The Serpentine

Det mest berømte sted i Hyde Park er uden tvivl Speakers 'Corner. Det er et hjørne i den nordøstlige del af parken, hvor enhver har lov til at stå og tale med det offentlige. (så længe de forbliver inden for lovens rammer). Det kan være ret underholdende at gå rundt og lytte til diverse samtaler.

Den kunstige sø Serpentine er også en kendt del af parken. Her kan du faktisk svømme rundt mod et gebyr, henover om sommeren. Der er også muligt at leje både.

Winter Wonderland

Fra midten af ​​november åbner portene op til Winter Wonderland i Hyde Park. Det er et stort og livligt julemarked med masser af juleboder, karruseller, forestillinger, isskulpturer og en skøjtebane.

Park i London

Kensington Gardens

Ved siden af ​​Hyde Park ligger Kensington Gardens. I praksis danner de sammen en stor park, der deles af en vej. I den vestlige del af parken ligger Royal Castle Kensington Palace.

Der bor i dag forskellige medlemmer af den store britiske kongefamilie, bl.a. Prins William og hans kone og børn.

Tidligere boede prinsesse Diana her. Efter hendes død, blev der bygget en stor og flot legeplads til minde om hende. Det er et besøg der kan stærkt anbefales til familier med børn.

Green Park

Green Park ligger sydøst for Hyde Park. Det er en flot og simpel park, der består af træer og græs- den eneste "turist-attraktion" er påskeliljerne der vokser i parken.

St James’s Park

St James's Park er en lille perle blandt Londons kongelige parker. Denne skønne lille park ligger øst for Buckingham Palace. Den blå bro som går over den lille sø i St James's Park, tilbyder en fantastisk udsigt over nogle af Londons mest berømte seværdigheder. På den ene side ser man Buckingham Palace og på den anden side ser man Whitehall gaden, ​​med London Eye i baggrunden. I parken findes der mange fuglearter, bl.a. pelikaner, som har været der siden 1600-tallet.

Regent’s Park

Regent's Park er Londons største park, da Hyde Park og Kensington Gardens er to separate parker. Parken ligger på grænsen mellem distrikterne Westminster og Camden.

Her finder man flotte vandrestier, legepladser, universitetsbygninger og ikke mindst en zoologisk have.