Bydele i London, her Camden

Fine bydele i London

Londons bykerne med Picadilly Cirkus, Oxford Street og Trafalagar Square er fantastiske på hver sin måde, men nogle gange kan det være sjovt, at se noget andet. Oplev et andet London i nogle af de fine bydele i London.

Notting Hill

Notting Hill blev elsket af hele verden, da filmen af samme navn kom ud i slutningen af ​​90'erne. På trods af den øgede besøgsmasse er Notting Hills ægte atmosfære stadig der, især langs Portobello Road. I Notting Hill ligger pastelfarvede huse på rad og række med små caféer og butikker. Portobello Market er åben fredag ​​og lørdag med antikviteter og forskellige gadgets. Notting Hill er også kendt for sine mange kunstgallerier, det årlige karneval og gode restauranter.

Sådan kommer du til Notting Hill: Tag metroen til Notting Hill Gate.

Chinatown

Londons Chinatown er et livligt kvarter i Soho. Chinatown starter omkring Gerrard Street. Det var i 1950'erne, at Chinatown begyndte at vokse til det, vi ser i dag. Flere kinesiske restauranter åbnede og herefter åbnede flere butikker de efterfølgende tyve år. I dagens Chinatown venter en ny begivenhed rundt om hjørnet hele året, som fx det kinesiske nytår eller forskellige festivaler. I Chinatown er der hyggelige bagerier, kinesiske madbutikker og butikker med både boligtilbehør og gaveideer.

Sådan kommer du til Chinatown i London: Tag metroen til Leicester Square eller Piccadilly Circus.

Chinatown i London

Camden Town

I det nordlige London findes livlige Camden Town. Her bor og arbejder både punkere, bohemere og "almindelige" mennesker. I Camden myldrer det med musikbarer, helst med fokus på alternativ musik, små markeder og specielle butikker. Langs hovedgaden ligger butikkerne side om side med tøj i rock-stil, tatovører og piercingsaloner. På Camden Lock Market, som er åben hver dag i ugen, er der gadgets af enhver slags og et stort område af madboder. Camden er også kendt for sit store vintage sortiment, som i det store Stables Market.

Sådan kommer du til Camden Town: Tag metroen til Camden Town Tube eller Chalk Farm Tube.

Spitalfields i London

Spitalfields

Meget tæt på Shoreditch ligger Spitalfields-området. Spitalfields er vokset og har ændret sig meget de seneste år og er i dag et trendigt område. Her er hovedattraktionen ​​Old Spitalfields Market og Brick Lane. Old Spitalfields Market er åbent syv dage om ugen og har permanente butikker og restauranter samt sælgere med kunstværker, tøj og krimskrams. En masse interessante restauranter og madboder er også tilgængelige under det gigantiske tag.

Brick Lane derimod er en lang gade, der strækker sig fra Spitalfields til Shoreditch. Langs gaden er der alt, du kan tænke dig - restauranter, markeder, arrangementer og små gallerier. Om søndagen er der second hand-marked med glade gademusikanter her og der. Brick Lane er blevet kendt verden over for sin gadekunst, som er i konstant forandring.

Sådan kommer du til Spitalfields og Brick Lane: Tag metroen til Liverpool Street og herefter er der en kort gåtur.

Brixton

Brixton er vores tip til den fjerne ende af byens centrum. Brixton har blomstret op som det nye kulturmekka i London. Ligesom Camden er Brixton populær for sin musikscene. På markedet Brixton Market, som er åbent hver dag i ugen, kan du købe mad fra hele verden, vinyl og kunsthåndværk. Brixton har også et pulserende natteliv, for dem der ønsker at gå ud og danse. Her er også O2 Academy Music Group, en af ​​Storbritanniens mest ikoniske live musiksteder.

Sådan kommer du til Brixton: Metro til Brixton.

Shoreditch

Shoreditch er et livligt kvarter, der i de senere år er kommet på listen over de mest trendy kvarterer i London. Her er fede designerbutikker, gademusikanter på hvert hjørne og gadekunst, der matcher de gamle industribygninger. Columbia Road Flower Market er placeret på den tætbefolkede Columbia Road, med caféer og små butikker. Hvis du bliver sulten i Shoreditch, er der et oplagt valg af sted - Broadway Market. Denne gade er ikke stor, men har meget at byde på. Her har londonere haft mad til salg i over hundrede år, og pubber og restauranter er omgivet af vægge. Hver lørdag kan du besøge madmarkedet på Broadway Market, hvor hele gaden er fyldt med madboder. Ofte kan du vælge og vrage blandt mexicansk, britisk, indisk – ja, faktisk mad fra hele verden.

Sådan kommer du til Shoreditch: Tag toget til Shoreditch High Street eller metroen til Liverpool Street Tube Station og gå derfra.

Brixton i London