Vandring i Fornalutx, Mallorca

Vandring på Mallorca

Mallorca har mere at tilbyde end fantastiske badebugter, shopping og et vidunderligt natteliv. Øen er overfyldt med bjergkæder, dybe dale og adskillige miles vandrestier. Du vil næsten miste pusten af den betagende udsigt, skrånende stier og gamle byer. Book fly og hotel med Apollo og tag på vandring på egen hånd på Mallorcas bedste vandrestier.

Vandring på Mallorca Storslåede naturoplevelser på Mallorca

Vandrestier på Mallorca

Mallorca er en vidunderlig ø at tage på vandretur på. Det er let at komme til øen, der er fantastiske hoteller, og omgivelserne er perfekte til vandreture i. Takket være naturlige bjergtoppe og relativt uberørt flora kan du være sikker på, at din vandretur er en oplevelse, du vil huske i lang tid. Mallorca har både kortere vandrestier og lange, hårdere udfordringer. Nogle af de bedste vandrestier på Mallorca er i Valldemossa og Sóller. Blandt olivenlunde og byer med små stenhuse er der vandrestier i alle længder.

Vandring på Mallorca Vandringstier i Sollér byder på en smuk udsigt

Vandrestier i Sóller

Hyggelige Sollér har mange fine vandrestier. Undervejs kan du stoppe i hyggelige landsbyer eller se berømte seværdigheder.

Puerto de Sóller til Deia - Camino de Castello

En hyggelig vandretur er den, der går fra Puerto de Sóller til kunstnerbyen Deia. Den starter ved fyrtårnet i Puerto de Sóller og slutter ved bugten Cala de Deia. Den samlede længde er omkring 10 kilometer, hvilket tager ca. 3,5 time. Terrænet er relativt let at gå langs, der er ordentlige veje, hvor du passerer gamle gårde, en skov og olivenlunde med flere hundrede år gamle oliventræer. I Deia venter en hyggelig lille strand, et par restauranter og en romantisk atmosfære. Her findes et kort over vandringen

Vandring fra Puerto de Sóller til Fornalutx

En kortere vandring, på ca. tre kilometer, er den fra Puerto de Sóller til Fornalutx, en by som ofte udnævnes til Spaniens smukkeste by. Fornalutx ligger indeklemt i bjergkæden og karakteriseres af brostensgader, stenhuse og små, hyggelige restauranter. Begynd vandringen fra Sóllers hovedtorv, Plaça Constitució. Her finder du et kort med hele ruten

Kort vandring til fantastisk udsigtsplads i Sóller

For den bedste udsigt skal du gå op til Torre Picada-tårnet. Denne korte vandretur tager kun en time tur/retur fra byens centrum, men du går op ad en stejl bakke hele vejen op. Start ved Carrer de Belgica og hold udkig efter en stentrappe, der vises i en kurve, som siger Torre. Følg stien eller den mere ordentlige vej, og du vil til sidst se tårnet.

Vandring i Puig des Teix Vandring i Puig des Teix

Vandrestier i Valldemossa

Når du vandrer i smukke Valldemossa, kan du vælge mellem svært terræn og mere nemme vandrestier. 

La Communca de Valldemossa

En af de bedste vandrestier i Valldemossa kaldes La Comunca de Valldemossa. Den totale distance er seks kilometer og anslås at tage maksimalt to timer. La Communca de Valldemossa starter fra slottet Cartoixa de Valldemosa, som er centralt beliggende i byen. 

Puig des Teix 

Hvis du vil nå store højder, er bjerget El Teix en god vandretur. El Teix er det højeste bjerg i Valldemossa med sine 1053 meter over havets overflade. Vandreturen er middelsvær, indeholder svært terræn, og du skal forvente tre til fire timers vandring. Du kan starte fra den centrale busstation i Valldemossa og gå lige ud til Carrer de les Oliveres, et par gader væk. Følg gaden, indtil den ender, og en sti begynder, indtil du ser en trætrappe og tunnel, så er du igang!

Når du når toppen, venter en mageløs udsigt over Valldemossa. Når det er tid til at vende om, skal du gå tilbage i en cirkel.

Valldemossa til Port de S’Estaca

En af de mere nemme vandrestier i Valldemossa er den, der ender ved den gamle fiskerby S'Estaca. Bare byen er selve vandreturen værd, her er kun omkring tyve huse, der ligger på klippen ud mod Middelhavet. Den samlede afstand er 14 kilometer, og højdeforskellen er ikke højere end 400 meter. Følg gaden mod Marina de Valldemossa, indtil du når en træport, der fører dig til vandrestien. Det tager lidt over en time at gå til S'Estaca.

Storslået natur på smukke Mallorca Vandringen byder på frodigt grønt og høje bjerge

Godt at vide!

Du får den bedst mulige oplevelse på din vandretur, hvis du vandrer om foråret, efteråret eller vinteren. I sommermånederne kan temperaturerne nogle gange være meget høje. Det er mere behageligt at vandre i skøn efterårsluft eller i det blomstrende forår. Du kan desuden også komme billigere af sted med indkvartering og fly. Mallorca er en relativt lille ø, og du kan faktisk komme rundt på hele øen med lokal transport eller bil. Vælg om du vil bo i det pulserende Palma og kombinere din vandretur med lidt shopping, eller om du vil bo i mere maleriske Sóller eller Valldemossa, tæt på flere vandrestier. De fleste vandrestier på Mallorca er gratis.

Hvilken by passer dig? 

Valldemossa er en ægte postkortdrøm, der ligger på det nordvestlige Mallorca. Byen ligger midt i Mallorcas berømte bjergkæde Sierra de Tramuntana og er kendt for sine beige, antikke stenhuse, som tilmed er med på UNESCOs verdensarvsliste. Apollo har en række anbefalede hoteller i Valldemossa, hvor du bor med en betagende udsigt og i smukke omgivelser. Du kan også vælge at bo i Palma og tage til Valldemossa i løbet af dagen.

Nede i en smuk dal ligger den lille by Sóller. 30 kilometer fra Palma venter en skøn by med mange vandrestier. Port de Sollér ligger tre kilometer fra Sollér og er et glimrende udgangspunkt for flere vandreture i området. Med Apollo kan du booke en pakkerejse til Port de Sóller og udgå derfra. 


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Mallorca, find og book en rejse til Mallorca eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Mallorca

Her finder du vores bedste tips om de bedste strande, de bedste udflugter, den mad, du ikke må gå glip af og meget mere!

Se alle vores rejsetips til Mallorca

Mallorca

  • Magiske strande
  • Hyggelige byer og områder
  • Spændende seværdigheder
Se alle rejser til Mallorca

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her