vandring_i_madrid

Vandring i Madrid

Cirka en time uden for Madrid ligger Sierra de Guadarrama bjergkæden. Sierra de Guadarrama byder på mange vandrestier; vælg mellem store højder, stenede landskaber og smukke vandfald. Book fly og hotel til Madrid med Apollo, og udforsk Madrids vandrestier på egen hånd.


Praktisk information om at vandre i Madrid

I centrum af Madrid er der ikke mange vandrestier, men hvis du har lyst til at vandre, er der 45 minutter med bus eller tog for at opleve fantastisk natur og spændende vandrestier. Du kan således bo i Madrid, nyde alt, hvad storbyen har at tilbyde, og derefter komme ud og vandre, når du har lyst til det. Vi har valgt at fokusere på tre vandreområder uden for Madrid: Cerdedilla, Patones de Arriba og Manzanares el Real. Du vandrer på egen hånd.

Vandring i Manzanares el Real

Vandring i Manzanares el Real

Et godt udgangspunkt er byen Manzanares el Real, 45 minutter fra Madrid. Her ligger La Pedriza, et 50 kilometer stort område af interessante klippeformationer, der er spredt i forskellige blokke. Du kan nemt nå Manzanares el Real med bus 724 på kun 45 minutter fra Plaza de Castilla. Ligesom Cercedilla har denne by et turistinformationskontor, hvor du får kort og alle de nødvendige oplysninger.

En cirka fem timers vandretur med mange seværdigheder er La Gran Cañada. Langs 8,5 kilometer passerer du fantastiske grotter, bjerge og har en vidunderlig udsigt.

El Yelmo er den hårdere vandretur i området. Du går langs det højeste punkt i området, og det er meget op ad bakke. For at komme til El Yelmo skal du først gå ca. 45 minutter fra Manzanares el Real for at komme til starten. Det anbefales at medbringe meget vand her!

Vandring i Patones de Arriba

Vandringer i Patones de Arriba

En time fra Madrid, nær floden Jamara, ligger Patones de Arriba. Det kaldes også den "sorte by". Her bor kun 500 mennesker, og de fleste bor i et hus bygget i mørkt skifer. Denne lille by er meget hyggelig bare at slentre rundt i, men det er også et udgangspunkt for flere vandrestier. Du kommer hertil med bus 197 fra Plaza de Castilla i Madrid, med skift ved Patones de Abajo. En af de mest populære vandreture herfra kaldes Cancho de la Cabeza.

Cancho de la Cabeza er en ti kilometer lang vandretur, der fører dig til en fantastisk udsigt. Terrænet er til tider svært fremkommeligt, men stadig let at håndtere. Her er du så højt oppe, at du på en klar dag kan se hele vejen til Madrid. Langs ruten er der flere restauranter, hvor du kan hvile dine fødder og nyde et godt måltid.

Vandring fra Cercedilla

Vandring fra Cercedilla

Den lille bjerglandsby Cercedilla er et perfekt udgangspunkt for dem, der ønsker at vandre i Madrid-bjergene, Sierra de Guadarrama. Du kan nemt komme til Cercedilla ved at tage bus C-8 (linje Cercanias) fra Atocha Renfe Hovedbanegård eller tog fra sationerne Nuevos Ministerios eller Pitis. Vel fremme i Cercedilla er der et informationskontor, hvor du kan få kort og rådgivning. Der er omkring ti vandrestier at vælge mellem. Nedenfor er nogle forslag til vandreture i Cercedilla.

Hvis du vil have en relativt nem vandretur, er Camino de Auga perfekt. Med sine fem kilometer går den gennem smukke skovområder, udsigtspunkter og damme.

For dem, der hellere vil have en udfordring, venter Los Miradores. Det er en hård vandretur på ni kilometer, der byder på mange smukke udsigter og anslås at tage cirka tre timer.