Magisk udsigt på La Gomera

Vandring på La Gomera

La Gomera er en ideel destination for vandreture på ferien. Med sit behagelige klima og sit vulkanske landskab med stejle klipper, høje bjerge, dybe kløfter og tætte skove er der muligheder for forskellige former for vandring. Her har vi samlet nogle af de bedste vandrestier på La Gomera.

Oplev den storslåede natur på La Gomera!

La Gomera er en af De Kanariske Øer, der byder på rigtig gode vandrestier - i fantastisk natur! La Gomera er kendt som den grønne ø, og den frodige vegetation giver en vidunderlig kontrast til det golde bjerglandskab og det blå vand i Atlanterhavet. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren vandrer, kan du finde vandrestier.

Den nemmeste måde at vandre på La Gomera er at tage bussen op til midten af øen og derefter gå ned i en af dalene. Man kan selvfølgelig også gøre det omvendt og starte i bunden af en dal og arbejde sig opad. Et tip er at dobbelttjekke, hvornår bussen kører tilbage til hotellet, før du begynder at vandre.

Nationalparken Garajonay på La Gomera

Nationalparken Garajonay

Nationalparken Garajonay ligger midt på og nord for La Gomera og er øens mest berømte attraktion og naturoplevelse - og næsten et must på din rejse hertil. Garajonay, der dækker 40 kvadratkilometer og strækker sig ind i alle øens kommuner, blev nationalpark i 1981 og fik status som verdensarv i 1986. Parkens navn kommer fra øens højeste punkt på 1484 meter, Alto de Garajonay.

Garajonay er hjemsted for en af de ældste skove i verden med planter som kanariske piletræer, laurbærtræer, stokroser og andre magiske grønne og eksotiske planter. Desuden kommer der som regel et skydække ind fra havet, som gør skoven ekstra magisk.

Det er nemt at besøge Garajonay, og der er flere indgange til nationalparken. Et godt sted at starte er med et besøg på Juego de Bolas informationscenter, hvor man kan lære om alt det, nationalparken har at byde på. Centret ligger ca. 50 minutter i lejebil fra San Sebastián, er gratis og har al den information, du skal bruge for at få den bedst mulige oplevelse i parken. Du kan bl.a. finde information om de forskellige vandrestier, der er til rådighed, samt information om øens indbyggere.

La Gomeras bedste vandrestier

 

 1. Valle Gran Rey/La Calera - Valle Gran Rey/La Calera-vandrestien er en af de mest berømte stier. Den starter i Valle Gran Rey og tager dig gennem kystområderne, forbi landsbyerne midt på øen og gennem palmedalen, hvor de indfødte ledere boede. På turen kan du se indfødte arter som aeonium og vero-planter, og hvis du er heldig, kan du høre sangen fra den indfødte rørspurv.

  Vandrestien er cirka 8 kilometer lang og har en højdeforskel på cirka 1000 meter. Vandreturen tager omkring 3-4 timer.
   
 2. Contadero-El Cedro - Vandrestien Contadero-El Cedro ligger i Hermigua og fører dig gennem en tågedal, der er skabt af passatvindene. Takket være den høje luftfugtighed er området fuld af frodigt grønt med planter som atlantisk fyr, laurbær og lyng. Den dybe skov indeholder træer som mahogni, laurbær og lindetræer - alle typiske for Garajonay. Stien ender ved et 150 meter højt vandfald i Cedro-floden.

  Stien er cirka 6 kilometer lang og har en gennemsnitlig højdeforskel på 551 meter. Det tager cirka 3,5 timer at vandre på stien.
   
 3. Vallehermoso - Vallehermoso-stien ligger på den vestlige del af La Gomera og tager dig gennem en af de smukkeste enebærskove på De Kanariske Øer. På turen kommer du gennem landskaber præget af mange forskellige plantearter, og her ses ofte fugle som ørne og ravne. Du kommer også forbi kapellerne Santa Clara, Virgen del Coromoto og et kapel dedikeret til Virgen de Candelaria.

  Vandrestien er cirka 12 kilometer lang og har en højdeforskel på cirka 680 meter. Vandreturen tager omkring 5 timer.
   
 4. Playa Santiago-Benchijigua - Stien starter i San Sebastián og tager dig gennem grønne bjergområder i Agando, gennem dale med palmelunde og til sidst gennem tjørnebuske. Undervejs kommer du forbi bondehuse, kapellet San Juan Bautista og en gammel vandmølle i Pastrana.

  Stien er cirka 12 kilometer lang og har mere end 1000 meters højdeforskel. Det tager ca. 3-4 timer at vandre turen.