Brug olivenolie til maden!
Et lille tip til maden - Spanien er kendt for sin friskpressede olivenolie. Olivenolien anvendes til alt tilberedning af mad og som smør til brødet. Dyp brødet i olie og smag til med salt og peber!
Mere kanarisk mad
Potaje canario er en skøn kød- og grøntsagssuppe, hvor der ofte er spaghetti, kål, ærter, gulerødder og forskelligt kød i. Et spændende kulinarisk eventyr! En anden kanarisk specialitet er papas arrugadas con mojo - små friske kartofler med varm hvidløgssovs. Den røde mojo sovs er lidt mere krydret og passer bedre til kød. Der er også en grøn mojo sovs, som er skøn sammen med fisk. Intet kanarisk festmåltid er komplet uden papas arrugadas!
Gofio er også en velkendt kanarisk ret. Det er ristet og groft malet majs-, korn- eller hvedemel, der anvendes på forskellige måder. For eksempel drysses det over morgenmadsprodukter med mælk, til aftenmåltidet i en suppe eller som tilbehør, der komplementerer retten.
"Gamle klæder” smager skønt! Ropa vieja betyder gamle klæder, og er en skøn spansk gryderet og en sand kulinarisk oplevelse. Retten tilberedes med kød, kikærter, paprika, løg, stegte kartofler og et skvat vin. Det kanariske folk spiser ofte ropa vieja hver søndag.
Chopitos, calamares, pulpo frito … Kært barn har mange navne. Og De Kanariske Øer elsker blæksprutten. Her kan du prøve alle former for varianter af blæksprutte - glem tidligere erfaringer med hårde, stegte calamares, det her er noget helt andet.