Tapas på Gran Canaria

Kanariske specialiteter

Nyd de kanariske specialiteter på din ferie! Der er en masse godt at vælge mellem, fra stærk kaffe til grillet fisk. Øen Gran Canaria har noget for alle - her kommer en guide:

Kanariske tapas Kanariske tapas

Spanske tapas

Tapas er en del af Spaniens madkultur og består af små lækre retter. Tapas kan spises både som forret og hovedret: det kommer an på, hvor mange man bestiller. Her kommer en liste af retter, som du skal holde øje med på tapasmenuen:

  • Jamón serrano. På alle spanske menuer er der stort set altid jamón serrano. Det er en lufttørret skinke fra det nordlige Spanien. Efter den har hængt til tørre i et år, er skinken klar til at blive spist. Det er en stor delikatesse. Ofte hænger skinkerne oppe i loftet i tapasbaren.
  • Cordero. Skal du bestille lam i Spanien, hedder det "cordero", og det tilberedes fantastisk i Spanien. Prøv en lam på restaurant Piccola Italia i San Agustín-centret!
  • Gambas al ajillo er rejer stegt i olie med masser af hvidløg og et strejf af sherry eller cognac. En fantastisk smagsoplevelse!
  • Tortilla er den velkendte spanske omelet, der findes i mange forskellige varianter. Oftest er kartofler den bærende ingrediens. Vil du have en almindelig æggeomelet, så skal du bestille en "tortilla francesa".
  • Pimientos de padrón. Små ristede grønne peberfrugter med salt.
  • Papas arrugadas con mojo. Små kartofler med en stærk hvidløgssauce.

Paella

De fleste mennesker forbinder paella med det traditionelle spanske køkken. Paella er en risret, som oftest serveres direkte i en stor jernpande og findes i forskellige versioner. Paellaen kan bestå af kød og kylling, men også fisk og skaldyr samt safran og grønsager. En fryd for både øjne og mund! Prøv paellaen på restaurant Tango Tapas i Playa del Inglés for en udsøgt smagsoplevelse.

Paella Paella

Brug olivenolie til maden! 

Et lille tip til maden - Spanien er kendt for sin friskpressede olivenolie. Olivenolien anvendes til alt tilberedning af mad og som smør til brødet. Dyp brødet i olie og smag til med salt og peber!

Mere kanarisk mad

Potaje canario er en skøn kød- og grøntsagssuppe, hvor der ofte er spaghetti, kål, ærter, gulerødder og forskelligt kød i. Et spændende kulinarisk eventyr! En anden kanarisk specialitet er papas arrugadas con mojo - små friske kartofler med varm hvidløgssovs. Den røde mojo sovs er lidt mere krydret og passer bedre til kød. Der er også en grøn mojo sovs, som er skøn sammen med fisk. Intet kanarisk festmåltid er komplet uden papas arrugadas!

Gofio er også en velkendt kanarisk ret. Det er ristet og groft malet majs-, korn- eller hvedemel, der anvendes på forskellige måder. For eksempel drysses det over morgenmadsprodukter med mælk, til aftenmåltidet i en suppe eller som tilbehør, der komplementerer retten.

"Gamle klæder” smager skønt! Ropa vieja betyder gamle klæder, og er en skøn spansk gryderet og en sand kulinarisk oplevelse. Retten tilberedes med kød, kikærter, paprika, løg, stegte kartofler og et skvat vin. Det kanariske folk spiser ofte ropa vieja hver søndag.

Chopitos, calamares, pulpo frito … Kært barn har mange navne. Og De Kanariske Øer elsker blæksprutten. Her kan du prøve alle former for varianter af blæksprutte - glem tidligere erfaringer med hårde, stegte calamares, det her er noget helt andet.

Nogle gange vin, nogle gange vand

Det er nemt at lade sig skræmme af flasken, men kanarisk hvidvin skal prøves. Vinen er tør, men frisk, og tropisk frugtagtig fra Lanzarote, og findes på de fleste, lidt bedre, restauranter. Men til vin, bør der også være vand! Og på Gran Canaria er der kun én slags: número uno Firgas. For der findes vand, og så findes der Firgas. Den lette, perfekt afbalanceret småsalte vand sammen med pænt mousserende bobler er helt udsøgt. Prøv selv!

Kaffeelsker?

Den spanske cortadon er et godt tip fra os til dig. Det er spaniernes egen favoritkaffe, lidt som en espresso med et skvat mælk i - meget lækkert! Café sólo er en lille kop sort kaffe. Café con leche består af halv mælk og halv kaffe. Og endeligt er der café filter, som er almindelig brygget kaffe. I Spanien drikker de kaffen hurtigt, men du får selvfølgelig lov til at sidde med din kop, så længe du ønsker det.

Når du er på De Kanariske Øer, bør du også prøve en café con leche condensada - en enkel eller dobbelt espresso, sort som kul, hældes i et lille glas, hvor bunden er fyldt op med kondenseret mælk (der er sød, smøragtig og cremet i konsistens og smag). God fornøjelse!

Sangría

Den spanske nationaldrik, sangría, er der egentlig ikke nogen opskrift på. Alle restauranter har deres helt egen, hemmelige opskrift. Men sangríaen bør indeholde rødvin, brandy, mineralvand, citron, is og sukker. Drinken er virkelig populær - også på Gran Canaria!

Tropical

Hvad med en kold, kanarisk øl? Gran Canarias stolthed, deres egen lokale øl, hedder Tropical. Tenerifes modsvar hedder Dorada, og er også til at finde på Gran Canaria.

Skøn rom!

I Arucas, på Gran Canarias nordøstlige del ikke langt fra Las Palmas, ligger romfabrikken Arehucas, som blev grundlagt i 1884. Besøg kælderen, smag rommen og se alle de autografer fra prominente og kendte folk.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Gran Canaria, find og book en rejse til Gran Canaria eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Gran Canaria

Hvad kan man lave på Gran Canaria? Hvilke strande er de bedste? Hvilke restauranter skal jeg besøge? Her har vi samlet vores bedste rejsetips til din rejse til Gran Canaria!

Se alle vores rejsetips til Gran Canaria

Gran Canaria

  • Dejlige strande
  • Hoteller for enhver smag
  • Mægtige naturoplevelser
Læs mere om Gran Canaria

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her