Caminito del Rey

Vandring i Caminito del Rey

Caminito del Rey, Kongestien i Spanien er måske Europas mest spektakulære vandresti: den løber langs en dyb kløft, hvor du konstant er omgivet af stejle udsigter. Book en rejse til Málaga med Apollo, og tag til Caminito del Rey for at gå på egen hånd eller tag med på vores udflugt dertil. Her finder du vores bedste tips til at gå den via utrolige Caminito del Rey.

Caminito del Rey

Fakta om vandreruten Caminito Del Rey

Vandrestien Caminito del Rey, en time uden for Málaga, var længe kendt som verdens farligste vandresti. Efter fire års restaureringsarbejde er Caminito del Rey siden 2015 både en sikker, tryg og meget populær vandresti blandt vandrere fra hele verden. Her går du langs El Chorros kløft, kun adskilt fra de stejle klipper af et rækværk. Denne vandretur er med andre ord ikke for dem, der er bange for højder eller let bliver svimmel.

Om vandringen av Caminito del Rey

Caminito del Rey er 7,7 kilometer lang. I den strækning er vejen til og fra ind- og udgang inkluderet. Vandrestien er lineær, hvilket betyder, at du skal gå tilbage til indgangen, når du er færdig, hvilket du gør på ydersiden af kløften. Der er også en shuttlebus, hvis dine ben er trætte. Det tager 3-4 timer at gå hele ruten, og det er indimellem op ad bakke. Caminito del Rey er åben tirsdag til lørdag hele året rundt, men er lukket mandage, jul og nytår. I tilfælde af vindstyrker på mere end 35/km i timen kan de finde på at lukke ruten på grund af fare.

Udsigt under vandringen i Caminito del Rey

Hvordan kommer man dertil?

Du kan tage både med tog og bil til Caminito del Rey i Malaga.

Hvis du kommer i bil fra Málaga, skal du tage motorvej A-357 mod MA-5403. Turen er ca. 60 kilometer lang og tager næsten en time. Fra Malaga Zambrano station er der et direkte tog til Caminito del Rey. Toget tager ca. 40 minutter og koster et par euro. Glem ikke at tjekke køreplanen for hjem- og returrejser på togselskabet Renfes hjemmeside. Fra togstationen i El Chorro går der shuttlebusser til startpunktet.

Book billetter til Caminito del Rey

Du booker en bestemt dag og tid i forvejen, noget du bør gøre i god tid, da steder har tendens til at blive udsolgt. Det koster 10 EUR i entré, hvis du bruger et par euro får du en billet til shuttlebussen, der kører dig tilbage til indgangen efter gåturen.

Du kan også komme med på Apollos udflugt til Caminito del Rey.

Vandring i Caminito del Rey

Tips inden vandringen

  • Når det er din tur, kan du starte vandringen med op til 50 andre, men gruppen vil hurtigt sprede sig, mens du går.
  • Du får udleveret en hjelm, når du starter turen, som er obligatorisk at have på under hele vandringen.
  • Der er ingen adgang til toilet under vandreturen, så sørg for at gå på toilettet ved besøgscentret i starten af ​​vandreturen.
  • Medbring vand og mad - der er få butikker og restauranter i El Chorro.
  • Børn skal være otte år for at gå på Caminito del Rey, og op til 18 år skal de ledsages af en voksen.

Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Malaga, find og book en rejse til Malaga eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Malaga

Her finder du vores bedste tips om de bedste strande, de dejligste udflugter, den mad, du ikke må gå glip af og meget mere!

Se alle vores rejsetips til Malaga

Costa del Sol

  • 9 af 10 dage med sol
  • Lange og flotte strande
  • Kultur, mad og shopping i Malaga
Læs mere om Costa del Sol

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her