
Spanske specialiteter
Udover fantastiske strande, historiske byer, hyggelige landsbyer og skønne udflugter kan Spanien prale af sin fantastiske madkultur! Tag på en smagsrejse til Costa del Sol, hvor traditionelle tapas og selvfølgelig klassisk paella venter. Her lister vi nogle af vores absolutte tapasfavoritter og spanske specialiteter.
Tapas - en spansk klassiker
Tapas må du bare spise under din rejse på Solkusten. Langs den solrige kyst er der masser af traditionelle tapasbarer, og vores tip er at besøge tapasrestauranterne, hvor de lokale spiser. Her er nogle af vores favoritter, som du kan finde på menuen. Gambas al ajillo – hvidløgsrejer Alcachofas aliñadas – marinerede artiskokker Tortilla de patatas – spansk kartoffelomelet Croquetas – skinke, fisk, grøntsags- eller kyllingekroketter Chipirones – små stegte blæksprutter Pimientos de padrón – små grønne peberfrugter stegt i olivenolie Patatas bravas – stegte kartofler med chili og hvidløgssauce Dátiles con bacon – stegte dadler pakket ind i bacon Pescaditos – bittesmå stegte fisk

Paella
Spaniens nationalret paella er en smagsoplevelse, du ikke må gå glip af! Retten er opkaldt efter den store stegepande, som den er tilberedt i. Den består af ris smagt til med safran, ærter, paprika og krydderier. Der findes flere forskellige varianter af paella, men den klassiske indeholder kanin, svinekød, pølse, fisk og skaldyr. En rigtig paella tager omkring 20 minutter at tilberede, og det kræver en masse kærlighed og gode, friske råvarer for at opnå de bedste resultater. Når paellaen serveres, er det en sand fryd for øjet.
Vil du have flere madtips til din tur til solkysten? Læs mere om madkulturen i Malaga her!
Tips og inspiration
Se alle vores rejsetips til Costa del Sol, find og book en rejse til Costa del Sol eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.