seværdigheder_i_malaga

Seværdigheder i Malaga

Malaga er hjem for fantastiske kunstværker, antikke samlinger og bygninger, der kan tage pusten fra enhver. Her er tips på seværdigheder i Malaga by.

Malaga Katedral

Malaga Katedral er en fantastisk bygning, der er opført mellem 1500- og 1700-tallet. Katedralen har kælenavnet La Manquita, på dansk betyder det den enarmede dame. Kælenavnet hentyder til det faktum, at katedralen kun har ét tårn, hvor det oprindeligt skulle have haft to. Bygningen er opført i Renæssancestil, med en snert af barok. 

Parque de Málaga

Midt i Malaga ligger byens grønne oase – Parque de Málaga. Her findes subtropiske planter, smukke statuer og fontæner. Parken blev anlagt i 1897 i form af et landskab. Malagas bypark er et smukt sted at gå en tur. 

Picassomuseet i Malaga

Vidste du, at kunstneren Pablo Picasso blev født i Malaga? I Malaga findes der flere museer og institutioner, som hylder den store kunstner. Picasso har selv besluttet, at hans værker skulle blive i hans fødeby. Et af Malagas mest kendte museer er Museo Picasso Málaga. Her hænger mere end 200 værker af Picasso, der dækker alle stilarter. Foruden den faste udstilling, afholdes specielle events og udstillinger på museet. Læs mere på museets hjemmeside.

Det romerske amfiteater

Den ældste seværdighed i Malaga er det romerske teater. Teateret menes at stamme fra år 100 e.Kr., og er faktisk det ældste på hele den iberiske halvø. Det romerske teater lå skjult i flere hundrede år. Det var først i 1950, en lille del blev opdaget på marken, og siden da besluttede man sig for at grave det ud. I dag er det en af de fineste seværdigheder i Malaga.

Gå ikke glip af fæstningen Alcazaba lige udenfor. Alcazaba, som mere kan beskrives som et palads, blev bygget mellem 700- og 1000-tallet.

seværdigheder_i_malaga