Parc_de_la_ciutadella

Parc de la Ciutadella

Midt i det centrale Barcelona finder du den frodige oase Parc de la Ciutadella. Det er en 17 hektar stor park med mange planter, vand og en zoo. Parken blev opført i forbindelse med nedrivningen af Barcelonas citadel i 1869, og derfra fik parken sit navn.

I 1872 fik Josep Fonterè opgaven at tegne parken, der først var tænkt at være formet som en hestesko, eftersom Barcelona havde fået opgave at afholde verdensudstillingen i 1888. Designet er siden da blevet ændret, og i dag er det kun parkens sydlige og vestlige del, der er bevaret fra før.

 

Parc_de_la_Ciutadella

I dag kan du slentre rundt her og besøge de kunstige søer. Gå en tur i ro og mad og nyd stilheden sammenlignet med storbypulsen i det centrale Barcelona. Hvis du vil, kan du leje en båd og ro i søen for at beundre parken fra vandet. Der findes nogle bevarede bygninger i parken. F.eks. er Cataloniens parlament en af bygningerne i de nordlige dele af parken, en bygning som stammer fra middelalderen. Her kan du gå ind og få en lille virtuel tur samt besøge shoppen, hvis du har lyst.

Hvis du besøger parken i juni til august, afholdes der gratis jazzkoncerter i parken fra kl. 22.00 om aftenen. Medbring en lille picnic-kurv og sid og sæt dig i græsset. Når du alligevel er her om aftenen, kan du desuden besøge fontænen La Cascada, som er smukt oplyst efter mørkets frembrud. 

Zoo Barcelona

I den sydlige del af parken finder du Zoo Barcelona, der åbnede for offentligheden i 1893. De første dyr, der boede her, kom fra en privat samler ved navn Lluís Martí Codolar.

Zoo Barcelona har åben alle dage i ugen. Dog varierer åbningstiderne afhængig af sæson, læs mere her. Indes i zooen kan du træffe på alt fra komodovaraner til småfugle. For den kulturinteresserede er der også masser af kunstværker at se på rundt omkring i zooen. Du kan bl.a. se et 19 meter langt hvalskelet fra en strandet hval, der blev fundet i 1983 på stranden Prat de Llobregat.

Hvordan kommer man hertil?

Den nemmeste måde at komme hertil på er med metroen til stationen Arc de triomf. For at komme dertil skal du med rød linje 2.

Priser og åbningstider

Du behøver ikke betale indgang for at besøge parken. Parc de la Ciutadella er åben hver dag fra kl. 10.00 frem til kl. 20.00 i perioden april til oktober. I november måned lukker parken kl. 19.00 og det samme gælder for marts. Mellem december og februar har parken lavsæson er er åben mellem kl. 10.00 og 18.00 hver dag.