La_Boqueria

La Boqueria - Madmarked i Barcelona

La Boqueria, eller Mercat de Sant Josep de la Boqueria som det egentlig hedder, er en stor markedsplads i det centrale Barcelona kun et stenkast fra operahuset og shoppinggaderne. Her kan du opleve Barcelonas kendte madmarked fyldt med alverdens lækkerier. 

La Boqueria startede som et rejsende marked og befandt sig langs med den store hovedgade La Rambla, der allerede i år 1200 var en vigtig vej for lokalbefolkningen. Markedet fik til slut et fast værested, og populariteten voksede hurtigt. I takt med at flere besøgende kom, blev også La Boqueria endelig et anerkendt marked og i 1826 opnåede den sin officielle status. I 1840 flyttede La Boqueria ind i lokalerne, og her holder de stadig til den dag i dag. Den er blevet renoveret og ændret flere gange siden.

At være en erhvervsdrivende i La Boqueria er et erhverv, som ofte går i arv. Mange af de handlende som i dag står på markedet, er tredje eller fjerde generations handlere indenfor samme familie.

Når du besøger La Boqueria, bør du være forberedt på, at det er en af Barcelonas mest populære markeder – hvilket betyder, at der kan være meget trangt i lokalerne. På markedet finder du alt lige fra frugter, nødder og bær til alle mulige slags kødprodukter og skaldyr. For de mindre sultne besøgende er der afdelinger med søde sager og friskpresset juice, der kan købes for omkring €1.

Boqueria_Barcelona

Tre tips før første besøg på La Boqueria:

  • Tag herhen når du er sulten! Der findes masser af forskellige små restauranter inde på markedet, og maden tilberedes ved bestilling, så den er garanteret frisk.
  • Hvis du kommer hertil tidligt på dagen, er der større chance for, at du bliver fri for den store folkemængde. Tag hertil tidligt på dagen og køb indholdet til dagens picnic eller frisk frugt til strandturen. Ved tidlig ankomst slipper du desuden for den store folkemængde. Uanset dagens aktivitet så er dette det perfekte sted at købe mad.
  • Hvis du går længere ind i bygningen, bliver priserne lidt lavere og det er helt sikkert værd, at opleve alle de spændende markedsstande.

Sådan kommer du til madmarkedet La Boqueria 

Hvis du ikke allerede er i nabolaget og går langs med La Rambla, kan du komme hertil med metrobanen linje 3. Stå af på stationen Liceu og gå et stykke. Vil du hellere rejse med bus, kan du tage linje 14, 59 eller 91.

Åbningstider

La Boqueria er åben hver dag mellem kl. 08.00-20.30.