seværdigheder_i_barcelona

Gaudís Barcelona

Barcelona er en fantastisk by for en weekendrejse. Det er skønt at gå en tur gennem charmerende Barri Gothic, hænge ud i skønne tapasbarer, nyde bylivet på La Rambla, opleve byens suveræne udbud af kunst og kultur, og måske se en fodboldkamp på den magiske arena Camp Nou. Men det som virkelig giver byen dens unikke karakter er Antoni Gaudís farverige modernistiske arkitektur, der går igen gennem hele byen.

Sagrada Familia

Antoni Gaudí var en ny arkitekt og chefrepræsentant for catalansk modernisme. Han boede og arbejdede i Barcelona i 1852-1926.

Den mest spektakulære af alle hans værker er La Sagrada Familia, en kæmpekatedral, der stadig ikke er færdigbygget. Sagrada Familia blev påbegyndt i 1882 og forventes at være klar omkring 2030. Det er nu en af ​​Barcelonas største turistattraktioner og er et besøg værd.

Når kirken er klar, vil den have i alt 18 tårne og forventes derefter at være den højeste kirkebygning i verden. Billetter til Sagrada Familia kan bookes online. Du kan også købe kombinationsbilletter med f.eks. adgang til Casa Gaudí Museu.  
 

Parc Güell - en park med attitude

Parc Güell er både en park og en verdensarv. Parken blev fra starten konstrueret som et nyt beboelsesområde af Gaudí, som havde købt jorden. Men interessen var desværre ikke stor, og området blevet istedet lavet til en smuk park, hvor Gaudís kreativitet fik frit løb. Den mosaikbesatte terrasse midt i parken med den fantastiske udsigt over Barcelona ses ofte på billeder som reklame for byen. Gå ikke glip af denne vidunderlige park, når du besøger Barcelona – gå en tur og få mulighed for at beundre de typiske Gaudí-bygninger, bølgende trapper og berømte mosaikplantager i naturskønne omgivelser.

Casa Mila

Du behøver ikke at have nogen særlige forudsætninger for at kunne identificere en bygning skabt af Gaudí – den helt specielle stil er ikke at tage fejl af. Casa Mila, der er mere kendt under sit catalanske navn La Pedrera, er et stort lejlighedskompleks på Passaig de Gracia i en ekspressionistisk stil, hvis bølgende facade ikke har en eneste glat flade. I modsætning til de fleste flerfamiliehuse er der ikke to ens værelser. La Pedreras tag er også berømt - skorstene, ventilationsskakter og trapper er designet som en samling af skulpturer. Ligesom flere af Gaudis bygninger er Casa Mila en officiel verdensarv.