Solopgang på øen Porto Santo

Porto Santo

- øen ud for Madeiras kyst

Brug en dag på at besøge den lille naboø Porto Santo, som ligger ca. 8 km nordøst for Madeira. Øen tiltrækker mange mennesker med sine fine sandstrande og rolige omgivelser. Du kan nemt komme hertil fra Funchal med både færge og fly. Læs mere om denne ø-perle, og bliv inspireret til fremtidige besøg!

Vila Beleira, Porto Santo Vila Beleira, Porto Santo

Porto Santo - en ø at koble af på

Midt i Atlanterhavet ligger den lille vulkanø Porto Santo, der er kendt for sin uberørte natur, nøgne bjerge og en imponerende 9 kilometer lang sandstrand. Dette flydende naturlandskab er perfekt for dem, der bare vil slappe af og nyde den smukke udsigt, men hvis du vil vandre rundt, er den charmerende hovedstad perfekt - der er masser af attraktioner for historieinteresserede. 

Fladere end Madeira

Porto Santo er ikke mere end 11 kilometer bred, og man kan sagtens udforske øen på en dag. Hvis du er på ferie på Madeira, kan du endda flyve til Porto Santo, da øen har sin egen lufthavn. Sammenlignet med Madeira er Porto Santo flad, bortset fra midten af øen, hvor to bjerge rejser sig: Pico do Facho på 517 meter og Pico do Castelo på 437 meter. 

Vila Baleira

Hovedstaden i Porto Santo hedder Vila Baleira og har omkring 3.800 indbyggere. I denne hyggelige lille hovedstad finder du charmerende stræder med lave huse, restauranter, caféer og butikker. 

Kalkøen Ilheu do Cal Kalkøen Ilheu do Cal

Christopher Columbus

Vidste du, at den berømte opdagelsesrejsende Christopher Columbus engang boede på Porto Santo? Han giftede sig med en adelskvinde fra øen, og i dag er deres hjem et museum. Det er sandsynligvis også her, han planlagde sin første tur over havet!

Miradouro das Flores

En af de smukkeste udkigsposter i Porto Santo er Miradouro das Flores, som bogstaveligt talt betyder "blomsterudkigsposten". Her kan man nyde en smuk udsigt over kalkstensøen Ilheu do Cal, og på en klar dag kan man se hele vejen til Madeira!

Pico de Ana Ferreira

Pico de Ana Ferreira er det højeste punkt på den vestlige del af øen. Her kan man opleve de meget specielle klippeformationer, der er resultatet af vulkansk aktivitet for millioner af år siden. De imponerende klipper ligner orgelpiber, der rejser sig lige op af jorden. 

Vandring på Porto Santo

Hvis du vil vandre i Porto Santo, skal du tage til den østlige side af øen. Fra Serra de Dentro er der en god vandresti på 4,5 kilometer, som tager dig til Pico Branco. Nyd den rige natur og de smukke udsigter undervejs. 

Quinta Palmeira Fuglepark

Quinta Palmeira Bird Park er som en stor grøn oase i det ellers sandfarvede landskab på Porto Santo. Besøg parken og oplev det rige fugleliv og de smukke planter.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Madeira, find og book en rejse til Madeira eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Madeira

Hvor kan jeg finde de bedste restauranter? Hvad er der at lave for børnene? Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til din rejse til Madeira!

Se alle vores rejse til Madeira

Madeira

  • Behagelig temperatur året rundt
  • Kontrasternes ø med smuk natur
  • Perfekt til udendørsaktiviteter
Læs mere om Madeira

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her