Madeira

Mad på Madeira
Madeira har virkelig alle betingelser for en velsmagende ferie. Vælg mellem havets delikatesser og lokale specialiteter såsom espada (sværdfisk), espetada (oksespyd) og prego (kartoffeltbrødsburger). Vi guider dig gerne til de bedste restauranter.
Find og book din rejse til Madeira
Madeiras nationalret
Gå ikke glip af den berømte espada-fisk i ferien! Denne ret sjældne og meget velsmagende dybhavsfisk er en specialitet her på Madeira og serveres på de fleste restauranter. Espada kan tilberedes på flere forskellige måder, men en meget velsmagende og traditionel version er espada tilberedt med banan. Der er lige så mange måder at tilberede espada på, som der er kokke. Stærkt anbefalet. Benyt også lejligheden til at prøve den velsmagende grillede friske tun Bife de Atum a Madeirense - en anden Madeira-specialitet.
Kødspyd
En anden specialitet her på øen er espetadan. Det er en type spyd, der består af oksekød i tern krydret med hvidløg, knuste laurbærblade og groft salt og derefter grillet over åben ild. Espetada serveres fra høje stativer, der stilles på bordet. Den bedste espetada findes normalt i de traditionelle espetada-restauranter uden for byen. Til dessert ville honningkagen Bolo de Mel krydret med kanel måske være noget?

Prego
Prego er en helstegt bøf serveret mellem skiver af det søde kartoffelbrød Bolo de Caco. Prego fås på de fleste restauranter og som regel også på små barer. Bestiller du en prego special, får du også ost, skinke, tomat, salat og spejlæg.
Madeira-vin
Madeira-vin har uden tvivl sat øen på landkortet. Det er en stærk vin, der oftest bruges som aperitif eller dessertvin og findes i fire forskellige hovedtyper: malvasia (sød), bual (halvsød), verdelho (halvtør) og sercial (tør). Du kan smage de forskellige varianter på en af de veletablerede vingårde Oliveiras, Borges eller Blandy's.
Madeira-vin er lækker og holder længe – den skiller sig også ud blandt alle verdens stærke vine af flere grunde, blandt andet fordi den også er velegnet til madlavning.

Prego er både billigt og godt
Poncha
Den lokale drink poncha er meget populær blandt madeirare og turister. Poncha er lavet med aguardente, en type rom, blandet med friskpresset citronsaft og flydende honning. Drikken siges at være effektiv mod alt fra forkølelse til kærlighedsproblemer... Poncha kommer oprindeligt fra fiskerlandsbyen Câmara de Lobos men serveres i dag i flere forskellige varianter i barer rundt om på øen.
Madfestival i Machico
Tager du til Madeira i løbet af sommeren, kan du deltage i madfestivalen i byen Machico. De gastronomiske dage afholdes normalt i juli/august og byder på smagninger af forskellige portugisiske specialiteter efterfulgt af en drinkfestival.
Madeiras frugter
Madeira er fuld af frugtfarme, alt fra ferskner, ananas og figner til avocado, papaya, mango og små bananer. De små bananer er søde og velsmagende, men for små til at opfylde "EU-standarden" - derfor eksporteres bananerne ikke længere til andre lande. Så benyt lejligheden til at gumle dig de små lækkerier, mens du er her!

Tips og inspiration
Se alle vores rejsetips til Madeira, find og book en rejse til Madeira eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.