Mad på Madeira

På Madeira er der alle forudsætninger for en velsmagende ferie. Vælg mellem havets lækkerier og lokale specialiteter som espada (sværdfisk), espetada (oksespyd) og prego (bøfburger). Vi giver vores tips til den bedste mad.

Madeiras nationalret

Gå ikke glip af at bestille den berømte espadafisk i løbet af ferien! Denne temmelig sjældne og rigtig gode dybhavsfisk er en specialitet her på Madeira og serveres på de fleste restauranter. Espada kan tilberedes på flere forskellige måder, men en meget velsmagende og traditionel version er espada tilberedt med banan. Der findes lige så mange måder at lave espada på, som der findes kokke. Kan varmt anbefales.

Hovedret på spyd

En anden specialitet her på øen er espetadan. Det er en slags spyd bestående af ternet oksekød krydret med hvidløg, knuste laurblade og groft salt, og derefter grillet over åben ild. Espetada serveres fra høje spyd, som de stiller på bordet. Den bedste espetadan finder du normalt på de traditionelle espetadarestauranter udenfor byen.

Prego er både godt og billigt

Prego

Prego er en gennemstegt bøf serveret mellem skiver af brød af søde kartofler, Bolo de Caco. Prego findes i de fleste restauranter og ofte også på enkle små barer. Hvis du bestiller en prego special, får du også ost, skinke, tomat, salat og stegt æg. Og bedst af alt - prego er både billigt og lækkert!

Madeiravin

Madeiravinen har uden tvivl sat øen på landkortet. Det er stærk vin, der oftest anvendes som aperitif eller dessertvin, og fås i fire forskellige hovedtyper: malvasia (sød), bual (halvsød), verdelho (halvtør) og sercial (tør). Du kan med fordel prøvesmage de forskellige sorter på et af de prestigefyldte vinhuse Oliveiras, Borges eller Blandys.

Madeiravin er udsøgt og holder længe - den udmærker sig blandt alle verdens stærke vine af mange grunde, blandt andet fordi den også passer godt til madlavning.

Poncha

Den lokale drik poncha er meget populær både blandt de lokale på Madeira og turister. Poncha er lavet på aguardente, en sukkerrørsrom blandet med friskpresset citronsaft og flydende honning. Drikken siges at være effektiv mod alt fra forkølelse til kærlighedsproblemer ... Poncha stammer oprindeligt fra fiskerbyen Câmara de Lobos, men serveres i dag i flere forskellige varianter på barerne omkring øen.

Frugt- og grøntsagsmarked på Madeira

Madfestival i Machico

Tager du til Madeira i løbet af sommeren, kan du deltage i madfestivalen i byen Machico. De gastronomiske dage afholdes normalt i juli/august og byder på smagninger af forskellige portugisiske specialiteter efterfulgt af en drinkfestival.

Madeiras frugter

Madeira er fuld af frugtfarme, alt fra ferskner, ananas og figner til avocado, papaya, mango og små bananer. De små bananer er søde og velsmagende, men for små til at opfylde "EU-standarden" - derfor eksporteres bananerne ikke længere til andre lande. Så benyt lejligheden til at nyde de små lækkerier, mens du er her!


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Madeira, find og book en rejse til Madeira eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Madeira

Hvor kan jeg finde de bedste restauranter? Hvad er der at lave for børnene? Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til din rejse til Madeira!

Se alle vores rejse til Madeira

Madeira

  • Behagelig temperatur året rundt
  • Kontrasternes ø med smuk natur
  • Perfekt til udendørsaktiviteter
Læs mere om Madeira

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her