Hyggelig gade med restauranter i Lissabon

Restauranter og natteliv i Lissabon

Lissabon har et meget livligt natteliv og et stort udvalg af restauranter, hvor du kan prøve det portugisiske køkken. Tag en aftendrink i en hyggelig bar, dans, indtil dine fødder ikke kan mere eller prøv en ret, du aldrig har spist før!

Bagværket Pastel de nata i Lissabon

Mad og drikke i Lissabon

Lissabon er det fisk, der er på menuen. Her tæt på havet er det enkelt og fantastisk godt at spise frisk fisk og skaldyr i store mængder. Nationalretten i Portugal er Bacalhau, en fiskeret lavet af tørret torsk, som serveres med alt fra ris til kartofler, i grillet, kogt eller bagt form. Prøv også friterede fiskekager - pataniscas de bacalhau! En anden portugisisk fiskeret er den delikate muslingeret Amêijoas à Bulhão Pato.

En sød afslutning på dagen er det portugisiske bagværk pastel de nata. Pastel de nata er en cremefyldt tærte, som du kan købe i alle bagerier for en euro eller to. Nyd en kop kaffe til på den portugisiske måde – stående! Psst… en kop sort kaffe hedder abatanado på portugisisk.

Portugal er en stor vinproducent, så smag på et glas lokalproduceret vin. I Lissabon er der mange vinbarer. En anden drikkevare du skal prøve i Lissabon er Ginja, en sur kirsebær-likør der passer godt til efter middagen. Det er flere barer i Lissabon med fokus på netop Ginja.

Natteliv i Lissabon, tips på apollorejser.dk

Et farverigt natteliv

I Lissabon er man god til at feste! Et område som især er kendt for sit natteliv er Bairro Alto. De smalle gader er fyldt med pubber og diskoteker, og bydelen er i dagtimerne relativ rolig, men fyldes hurtigt med festgalde mennesker jo længere ud på aftenen du kommer.  

Den yngre generation trives i Santos, et kunstnerisk designdistrikt, som kommer til live om natten med udeserveringer og cool klubber. Santos, eller Santos-O-Velho som det hedder, er en af Lissabons ældste bydele og ligger nær Bairro Alto.

Et andet trendy område i Lissabon er Cais do Sodré. Her ligger mange restauranter og barer.

Hyggelige madsteder og caféer

I Lissabons mange parker er der tit en servering ved en lille kiosk/café (ofte rød), hvor du kan slå dig ned, nyde en pause og noget at drikke. Her samles de lokale gerne, og her er et hyggeligt folkeliv. Besøg f.eks. parken Jardim da Estrela og Jardim do Torel.

Har du svært ved at beslutte dig for en restaurant? Tag hen til madmarkedet Time Out Market! Dette populære madmarked åbnede i 2014, og her er 24 restauranter og butikker, som sælger frisk frugt og gode råvarer.  

Et andet hyggeligt alternativ for dig, som gerne vil have forskellige valgmuligheder er Miradouro de São Pedro de Alcântara, her er der i nogle weekender et lille madmarked med hyggelige små boder.

Fadorestauranterne  i Lissabon

Fadorestauranter

På en ferie i Lissabon er det et must at besøge en fadorestaurant. Fado er navnet på en slags portugisisk folkemusik. Ikke nok med at det er utrolig populært i Lissabon – det er også verdenskulturarv. På fadorestauranter kombineres madoplevelsen med livemusik, som for det meste er helt gratis (forudsat at du spiser og drikker på restauranten). Fado betyder skæbne og handler om en længsel efter det, der aldrig har været eller blev væk. I bydelen Bairro Alto ligger fadorestauranterne på rad og række, men der er også muligheder i Madragoa og Alfama.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Lissabon, find og book en rejse til Lissabon eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Lissabon

Her finder du vores bedste tips om de bedste seværdigheder, de hyggeligste kvarterer, den mad, du ikke må gå glip af og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Lissabon

Lissabon, Estoril, Cascais og Paço de Arcos

  • Kombinér smukke Lissabon med sol og strand
  • Golf, arkitektur og hyggelige små badebugter
  • Lissabon - en hyggelig og charmerende by
Læs mere om Lissabon og nærliggende områder

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her