Udsigt over Lissabon

Områder i Lissabon

- vores bedste tips!

På mindre end fem timer flyver du til den dynamiske hovedstad i det smukke Portugal. Mange siger, at her venter flere byer i én, og blandt tuk-tuk'erne og de hippe restauranter venter en blanding af det hele.

Tag sporvognen op i byen.

Magiske Lissabon

Lissabon er måske den fedeste by i hele Europa, og den bliver ofte sammenlignet med andre spændende storbyer. Der er flere vartegn her, der får os til at tænke på byer langt ud over Europas grænser. De stejle skråninger, de gule sporvogne og kopien af ​​Golden Gate Bridge får os til at tænke på San Francisco, og den enorme statue af Jesus leder tankerne hen på det livlige Rio De Janeiro. Derudover kører små tuk-tuk'er rundt i de smalle gader og giver byen et eksotisk præg. Du får med det samme følelsen af ​​at være i flere byer på samme tid, men hurtigt opdager du, at Lissabon er helt unik. Her venter flisefacader, gamle bygninger, livlige tagbarer, dejlige parker, fadomusik, portvin og sangria.

Lissabon rundt 

Byen er bygget på syv bakker (ligesom Rom). De syv bakker udgør hver sit distrikt, og hvert distrikt har sin egen unikke personlighed. Find den bakke, der passer dig bedst, eller bliv i centrum som er i bunden af ​​bakkerne. Du kan nemt besøge alle bakkerne med tuk-tuk eller tage hjælp op ad bakkerne med de ikoniske sporvogne.

Byens sporvogn "nr. 28" er en attraktion i sig selv. I over 100 år har vognen besteget de stejle skråninger og snoet sig gennem mosaikbeklædte gyder og smalle gader. Sporvognen tager dig med på en historisk og kulturel tur mellem de forskellige bydele. Det starter ved Martim Moniz-pladsen med udsigt over slottet São Jorge. Derefter fortsætter du ned gennem charmerende Alfama og til shoppingparadiset Baixa. Derefter fortsætter det op til eksklusive Chiado, hvor du blandt andet finder den fantastiske Michelin-restaurant Belcanto. Turen fortsætter derefter gennem boheme Bairro Alto og når til sidst det sidste stop - Estrela og den smukke Estrela Gardens.

Rossio-pladsen er Lissabons midtpunkt.

Baixa/Rossio – byens midtpunkt 

Rossio-pladsen er byens kerne og selve hjertet af byen. Pladsen er livlig og pulserende med mange hyggelige cafeer og spisesteder. Shoppinggaderne strækker sig helt ned til floden, og i området finder du kendte tøjmærker som Nike Store og eksklusive Gucci og Prada. Se solnedgangen ved flodbredden eller fra en af ​​de mange tagterrasser i området. Østers og champagne serveres i tagbaren Ostraria No Entente. Udsigten er fantastisk og en DJ skaber en afslappende sommerstemning med rolig loungemusik.

Tag båden over på den anden side og spis skøn fisk og skaldyr på restaurant Ponto Final – byens måske mest romantiske restaurant. Her sidder du på en mole under Vasco da Gama-broen. Bølgerne slår rundt om dig ved solnedgang, og duften fra havet gør madoplevelsen endnu mere spændende – en helt unik atmosfære. Bestil bord på forhånd, gerne yderst på molen.

Alfama – byens største charmør 

Alfama er den ældste bydel og måske den mest charmerende. Små, smalle gader snor sig op ad bjerget, og man skal nærmest grave sig igennem hele kvarterets vasketøj, der hænger til tørre. Farverige huse er charmerende spredt som små karameller. På toppen tårner det berømte slot Castelo de São Jorge sig. Herfra har du en fantastisk udsigt over flodmundingen, Tejo og hele byens tage.

Tag en drikkepause ved et af de mange udsigtspunkter kendt som "miradouros". Om aftenen anbefales et besøg på Clube de Fado, hvor du kan nyde et dejligt glas vinho verde (grøn vin) til den portugisiske blues "fado" live. I området finder du mange azulejo-sælgere. Azulejo er portugisiske mosaikfliser i alverdens farver og mønstre, som pryder byens facader.

Aftentid i hippe Bairro Alto.

Bairro Alto – byens rebel 

Bairro Alto er Lissabons kultur- og boheme-område og her finder du alle de bedste restauranter og fadobarer. Her findes tatoveringsstudier, designbutikker og små, hyggelige cafeer - den ene mere trendy end den anden. Om dagen er området roligt og stille, men om natten bliver hele området til en stor gadefest. Sæt dig ind på en af ​​de mange barer eller køb en caipirinha i et plastikglas fra en vindueskarm, såkaldte "grab and go's", inden du danser længere ned ad en brostensbelagt gade og op ad en anden.

Den bedste udsigt er fra Miradouro de Santa Catarina-pladsen. Snup noget pasteis de nata, det lokale wienerbrød, læg dig på græsset i studentermængden og nyd atmosfæren og udsigten over den lange Vasco da Gama-bro.

Du får den fineste restaurantoplevelse hos Decadente. Et trendy hipster hostel med en fantastisk restaurant og ølhave. Her serveres lokal mad og stilfulde retter i et retroglamourøst rum med drivtømmer på væggene og enorme lysekroner. Portvinsinstituttet Solar do Vinho do Porto er også et besøg værd. Her kan du både smage og købe lokalt produceret vin.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Lissabon, find og book en rejse til Lissabon eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Lissabon

Her finder du vores bedste tips om de bedste seværdigheder, de hyggeligste kvarterer, den mad, du ikke må gå glip af og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Lissabon

Lissabon, Estoril, Cascais og Paço de Arcos

  • Kombinér smukke Lissabon med sol og strand
  • Golf, arkitektur og hyggelige små badebugter
  • Lissabon - en hyggelig og charmerende by
Læs mere om Lissabon og nærliggende områder

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her