Hyggelige Omis i Kroatien

Seværdige byer i Kroatien

Der er mange smukke byer og landsbyer at opleve på din ferie i Kroatien. Mange af byerne har historiske aner og velbevarede middelalderbyer, der er en fornøjelse at opleve. Vi giver vores tips til nogle højdepunkter blandt landets små og store byer!
 

Dubrovnik Dubrovnik

Klis

Et lille stykke udenfor Split ligger den lille by Klis, der har ca. 2500 indbyggere. Her er det smukt at gå rundt om ruinerne af det gamle bjergfort. Tag en madpakke med og tilbring en dejlig eftermiddag med en hyggelig picnic. Du kan også besøge Stella Croatica, som bl.a. arrangerer madlavningskurser.

Ston

Den hyggelige landsby Ston på halvøen Pelješac er kendt for sin mur fra 1400-tallet, der minder om den kinesiske mur. Muren var oprindeligt 6 km lang og havde 40 forsvarstårne. Her kan du også se, hvordan de fremstiller salt på den traditionelle måde og besøge en vingård.

Dubrovnik

Denne liste er selvfølgelig ikke komplet uden at nævne Dubrovnik og dens storslåede bymur og antikke by. At slentre omkring i de gamle gader er en oplevelse i sig selv, men hvis du vil have et bedre overblik, kan du tage svævebanen op til toppen af bjerget Srdj for at få den bedste udsigt over Dubrovnik med omgivelserne som kulisse. Hvis du foretrækker at se byen fra havsiden, kan du tage med på en af de mange udflugtsbåde. De fleste ture tager ca. en time og byder på mange flotte udsigter og muligheder for at få det perfekte feriebillede.

Šibenik Šibenik

Trogir

Byen Trogir, der har aner tilbage til oldtiden, ligger på en lille ø nord for Split. Allerede i år 380 f.Kr. blev de første huse bygget her, og takket være de mange historiske bygninger er byen placeret på UNESCOs verdensarvliste.
Seværdige byer i Kroatien


Šibenik

Šibenik er en af Kroatiens mange smukke kystbyer med en hyggelig havn og en dejlig gammel bykerne. Den mægtige St. James katedral er en af byens kendetegn.

Omiš

Denne lille charmerende by halvvejs langs kysten mellem Split og Makarska er et interessant sted at besøge. Slentre op til den gamle sørøverborg eller gå en tur på det lokale marked. Herfra kan du også tage båden et lille stykke langs den naturskønne Cetin-flod eller svømme ved en af de få sandstrande i kysten. I Omiš er der også en lille legeplads, hvor børnene kan lege en stund. I august arrangeres også en piratfestival i Omiš.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Kroatien, find og book en rejse til Kroatien eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Kroatien

Vil du vide, hvilken by der passer dig bedst, hvilke de bedste strande er eller måske få tips på restauranter og udflugter? Her har vi samlet vores bedste rejsetips før din rejse til Kroatien!

Se alle rejsetips for Kroatien

Kroatien

  • Postkortsmuk natur og krystalklart vand
  • Vidunderlige Makarska Riviera med mange hyggelige byer 
  • Spændende udflugtsmål 
Læs mere om Kroatien

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her