5 seværdigheder i Rom

5 seværdigheder i Rom

Rom er en fantastisk by at slentre rundt i, opdage små glemte torve, eller slå sig ned for en kaffe på en udeservering.  Her er hundredevis af monumenter, kirker og ruiner fra Antikken. Her er fem seværdigheder du kan tjekke af på din bucket-list i Rom.

1. Den Spanske Trappe

En af de mest kendte seværdigheder i Rom er Den Spanske Trappe. Trappen, som består af 138 trappetrin er bygget mellem 1723 – 1726. Navnet Den Spanske Trappe kommer fra det faktum, at trappen er døbt efter torvet, som den ligger på, Piazza di Spagna. Grunden til at den Spanske Trappe blev bygget var, at man ville koble torvet med kirken, som ligger ovenfor trapperne, Trinitá dei Monti. Idag er  Den Spanske Trappe et klassisk mødested i Rom – slå dig ned med en italiensk is på en cafe og betragt alle de forskellige mennesker, der passerer.

2. Forum Romanum

Nær Colosseum ligger Forum Romanum. En gang - under antikkens Rom - var det Roms offentlige torv for handel, religiøse ceremonier og politiske møder. Idag er det mest ruiner, der er tilbage, men det er en historisk vigtig plads, som er et besøg værd. Du kan se på gamle kirker, triumfbuer og templer fra romertiden.

3. Villa Pamphili & Villa Borghese

Når du trænger til en pause fra hele bylivet, så besøg en af  Roms smukkeste parker, som tilhører Villa Pamphili. Villa Doria Pamphili er en villa, som i skrivende stund har den største offentlige park i Rom. Villa Pamphili ligger i bydelen Monteverde. Selve villaen stammer fra 1600-tallet.

Den mest kendte park i Rom hedder Villa Borghese og er virkelig et besøg værd. Vil du besøge en mindre besøgt park er Villa Pamphili et bedre valg, men Villa Borghese er en rigtig klassiker. Villa Borghese er bygget 1613-1616, ejendommens totale areal er seks kvadratkilometer. Villa Borghese indbefatter en engelsk have (Giardino del Lago), flere museer og skulpturer spredt ud i parken. Villa Borghese ligger nær Den Spanske Trappe og har hele ni indgange, du kan vælge mellem.

4. Fontana di Trevi

Mon der findes en mere berømt fontæne end Fontana di Trevi? På torvet Piazza di Trevi, midt i Rom, ligger det store bassin med tilhørende bygning som blandt andet er kendt for filmen La Dolce Vita (1960). Fontænen er bygget mellem 1723 og 1762. Ifølge legenden kan dine ønsker blive opfyldt, hvis du kaster en mønt i Fontana di Trevi… måske du ønsker en rejse tilbage til Rom?