Peterskirken

Peterskirken / Basilica di San Pietro

Basilica di San Pietro i Rom er en af verdens største kirker. Peterskirken, ligger i Vatikanstaten og er katolikkernes hovedkirke.

Byggeriet af Peterskirken blev påbegyndt i 1506, men var først klar 120 år senere. Kirken, som er formet som et latinsk kors, havde flere kendte arkitekter indblandet i designet. Det var først og fremmest Carlo Maderno, som havde hovedansvaret, men også arkitekter som Rafael, Donato Bramante og Michelangelo var med i processen. Kirken er opkaldt efter apostlen Petrus, som døde år 64 e.Kr. der efter sigende skulle være begravet her.

Pieta Michelangelo

Det skal du se inde i Peterskirken

Når du besøger denne prægtige bygning, må du ikke gå glip af at komme op i kuplen. Enten betaler du for at komme op i elevator, ellers så tager du trapperne. Er du ikke glad for smalle trapper, skal du nok tage elevatoren op, for trapperne er smalle og stejle. Vel oppe er det hele besværet værd! Fra kuplen ser du ud over hele Rom.

Nede i grundplan kan du nyde fantastiske og smukke kunstværker, blandt Michelangelos kendte værk Pietà. Det er en skulptur, som forestiller Jomfru Maria, som holder sin døde søn Jesus i. Dette er desuden det eneste værk som Michelangelo signerede med sit navn.

Priser og åbningstider

Det koster ingenting at gå ind i Peterskirken og køerne er på grund af den sikkerhedskontrol, som alle besøgende skal igennem. Hvis du vil foran køen, skal du booke billetter på forhånd eller guidede ture som tidligere nævnt. Åbningstider finder du på Vatikanets officielle hjemmeside. 

Når du besøger Vatikanstaten

Når du besøger Vatikanstaten, bør du tænke over at tildække dine ankler og knæ, uanset hvor varmt det er, dette gælder både kvinder og mænd. Du må heller ikke bære hat eller anden hovedbeklædning.
Peterskirken er et meget populært sted at besøge som turist i Rom, kom i god tid til pladsen så du slipper for lang kø. Det er bedre at være her inden åbningstid. Når Paven er på pladsen er her naturligvis mange flere tilstede. Om søndagen kl. 12 taler Paven til folket på Peterspladsen, som ligger foran Peterskirken.

Sådan kommer du til Peterskirken

Du kommer lettest til Peterskirken med metro. Tag linie A og stå af på Ottaviano-S. Pietro-Musei Vaticani og gå herfra i ca. ti minutter.

Se flere rejsetips til Rom her

Peterspladsen