Pantheon i Rom

Pantheon i Rom

Ingen rejse til Rom er fuldendt uden et besøg i Pantheon. Pantheon er en storslået bygning og et gammelt tempel i centrum af Rom. Det blev bygget som et samlingssted for befolkningen, hvor de kunne tilbede alle guderne, som var opstillet som statuer langs væggene.

Pantheon

Pantheons historie

Pantheon menes at være blevet bygget omkring 27-75 f.Kr. og derefter genopbygget i 120-125 e.Kr. Pantheon har været brugt siden da og er i relativt god stand. Pantheons arkitektur har inspireret mange store arkitekter. De store søjler har inspireret mange bygninger rundt om i verden. Glem ikke at kigge op i loftet, når du er inde i Pantheon, en gigantisk kuppel fungerer som kirkens eneste lyskilde og er egentlig "bare" et ni meter bredt hul. På grund af dens lange historie kan det være en god idé at booke en guide, der kan fortælle dig om, hvordan Pantheon blev bygget, arkitekturen fra perioden, og hvordan bygningen er blevet brugt gennem årene.

Sådan kommer du til Pantheon

Det kan være lidt besværligt at komme til Pantheon på grund af de smalle gader. Der er ingen busser i nærheden af bygningen og ingen metrostationer i nærheden. Den nemmeste måde at komme til Pantheon på er at gå fra den populære Trevi-fontæne mod Piazza Navona, hvor Fontana dei Quattro Fiumi står i midten af pladsen.

Hvis du alligevel vil tage en bus, er det nærmeste busstoppested Piazza Argentina, som betjenes af mange af Roms busser.