Pantheon_Rom

Pantheon i Rom

Ingen rejse til Rom er komplet uden at have besøgt Pantheon. Pantheon er en fantastisk bygning, som står midt i det centrale Rom. Den er bygget som samlingssted for at befolkningen kunne dyrke alle guder, som stod opstillet som statuer langs med væggene.

Pantheon

Pantheons historie

Pantheon menes at være bygget omkring 27-75 f.Kr, for senere at blive genopbygget 120-125 e. Kr. Denne antikke bygning har været anvendt siden og er i relativ god stand. Arkitekturen i Pantheon har inspireret mange arkitekter. De store kolonner har givet inspiration til mange bygningsværker verden over. Husk at kigge op i taget når du er inde i Pantheon, en gigantisk kuppel fungerer som kirkens eneste lyskilde og er et ni meter bredt hul.  

Priser

Det er helt gratis at besøge Pantheon, hvilket også gør, at her sjældent er kø for at komme ind. På grund af sin lange historie, kan det være interessant at booke en guide, som kan fortælle om, hvordan Pantheon blev bygget, den tidstypiske arkitektur og hvordan bygningen er blevet anvendt i årenes løb.

Sådan kommer du til Pantheon

Det kan opleves som lidt besværligt at komme til Pantheon på grund af de smalle gader. Ingen busser kan komme i nærheden af bygningen, og her er heller ingen metrostation i nærheden. Den nemmeste måde at komme til Pantheon er ved at gå fra den populære Trevi-fontæne og så gå mod Piazza Navona, hvor Fontana dei Quattro Fiumi står i midten af torvet.

Vil du gerne tage bussen er det nærmeste busstoppested  Piazza Argentina, hvor mange af Roms busser holder.