
Smagen af Rom
Rom - den evige by, hvor hvert gadehjørne byder på en ny smagsoplevelse! En verden af kulinariske lækkerier venter dig her, som vil få dine smagsløg til at danse af glæde. Fra klassiske pastaretter som Carbonara og Amatriciana til sprødstegte artiskokker og saftige kalveretter, Rom er et madparadis, du ikke vil gå glip af.
Et italiensk måltid er ikke bare mad, det er en social og fornøjelig oplevelse med fokus på kvalitet og smag. Et traditionelt italiensk måltid er velstruktureret og omfatter flere retter.
Aperitivo - en lille drink før måltidet. Måske kan en Aperol Spritz friste?
Antipasto – små forretter af pålæg, oste eller måske en bruschetta, som skal vække smagsløgene.
Primo - den første hovedret. Normalt en mindre tallerken pasta, risotto eller gnocchi.
Secondo - den anden hovedret. Normalvis kød, fisk eller kylling. Dette er ledsaget af contorni, tilbehør, såsom insalata (salat) eller patate al forno (ovnbagte kartofler).
Dolce - stjernen i showet, desserten! Berømte italienske desserter er tiramisu, cannoli og selvfølgelig gelato.
Digestivo - for eksempel en limoncello eller en grappa, der hjælper fordøjelsen.

Maden du ikke må gå glip af i Rom
Når du først er i Rom, er det et must at prøve en klassisk pastaret, helst på en simpel trattoria. Føles det kedeligt? Vent, indtil du prøver en pasta Carbonara lavet i Rom. En anden berømt pastaret i Rom er pasta Arrabbiata, som dybest set er en varm tomatsauce. Tilføj noget svinekød til pastaen, og du har en Bucatini Amatriciana.
Kaffe à la Rom
En anden ting, der gøres anderledes i Rom end i Danmark, er at drikke kaffe. Du drikker kaffe stående i baren og ikke i et to-go krus eller ved et bord over en kaffepause. Det skal gå hurtigt!

Nyd den fantastiske italienske mad
Gelato
At nyde gelato er en del af den italienske kultur og livsstil. Romerne elsker deres gelato og har gjort det til et ritual at gå en tur og stoppe ved en lokal gelateria for at nyde denne lækkerhed. I Rom finder du en række gelateriaer, der har et bredt udvalg af smagsvarianter – fra klassikere som vanilje, chokolade og pistacie til mere lokale og kreative varianter.
Vin på en fraschetta
Hvis du vil have en autentisk fornemmelse af, hvordan italienerne lever deres liv i Rom, kan du drikke vin på en "fraschetta". En fraschetta er en form for uformelt spisested, der byder på en autentisk smag af det romerske køkken i en livlig og social atmosfære. Her kan du nyde lokalt producerede vine og drinks. Vine fra Lazio-regionen, såsom Cesanese og Frascati, er almindelige. Mange fraschette har enkel, men velsmagende husets vin, ofte serveret i en karaffel.

Tips og inspiration
Læs mere om Italien, find din favoritdestination eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.