Det Sixtinske kapel

Det Sixtinske Kapel i Rom

Et besøg i Det Sixtinske Kapel i Vatikanstaten er et højdepunkt under dit besøg i Rom. Det Sixtinske Kapel er pavens private kapel i Vatikanet.

Det Sixtinske Kapel bygget fra 1473 til 1481 på ordre fra pave Sixtus IV og kapellet er opkaldt efter ham. Det var også ham, som indbød kunstnerne til at udsmykke væggene og loftet med kunst. Michelangelo og Rafael var to af de største, der fik opgaven. Michelangelos loftsmalerier fylder 800 kvadratmeter, og det tog fire år at færdiggøre kunstværket.

Det Sixtinske Kapel er en del af Vatikanmuseerne, Vatikanstatens museumskompleks med en stor samling skulpturer og malerier.

Det Sixtinske Kapel

Godt at vide inden besøget

Det Sixtinske Kapel tilhører Vatikanstaten, som er sin egen mikrostat i Rom. Det er desuden et religiøst sted. Derfor er der flere regler, som du skal forholde dig til, og du bør tildække dine ankler og knæ, uanset hvor varmt det er, dette gælder både kvinder og mænd. Du må heller ikke bære hat eller anden hovedbeklædning.

Mad og drikkevarer kan du efterlade inden du går ind, men medbring ikke alkohol. I garderoben er det også muligt at opbevare store tasker og f.eks. kamerastativer.

Det er forbudt at fotografere i Det Sixtinske Kapel.

Sådan kommer du til Det Sixtinske Kapel

Området omkring Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel er stort, og det er en god ide at medbringe et kort. For at komme hertil med bus skal du tage linje 49 som standser lige udenfor indgangen. Har du ikke noget imod at gå et stykke, kan du tage bus 492 til Via Leone IV og gå ca. fem minutter til museet. Tager du linje 32, 81 eller 982 kan du stå af på Piazza del Risorgimento og gå i cirka ti minutter.

Billetter og åbningstider

Det Sixtinske Kapel og Vatikanmuseerne er åbne hver mandag til lørdag kl. 09.00-18.00. Du kan kun købe billetter frem til kl. 16.00 da billetkontoret lukker. Det er en god ide at være her tidligt, så man kan nå at se så meget som muligt. 

Der er undtagelser for, hvornår museet er åbent, læs mere her. Hvis du er i Rom den sidste søndag i måneden er der gratis entre til Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel. 

Vi anbefaler dig at købe billetter i forvejen, så du slipper for at stå i kø. Det koster ikke ekstra, og du kan også tilkøbe audioguide, som fortæller om alle kunstværker, du ser på vejen mod Michelangelos værk i Det Sixtinske Kapel.